Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Ostružiny dozrávají v druhé polovině léta - sladší odrůdy jsou oblíbené k přímé konzumaci, kyselejší zpracujeme do džemů, marmelád a různých moučníků. Oblíbené je také využití do mixovaných koktejlů, pohárů nebo ke zdobení kaší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ostružiny ve sladké kuchyni
Ostružiny jsou vhodné do kynutých knedlíků nebo na posypání kynuté buchty, kterou pečeme na plechu. Pokud se nám jich na zahradě urodí více, snadno si je zmrazíme pro pozdější použití. Často je kombinujeme s jiným, příjemně sladkým a jemným ovocem (např. hrušky, banány, hroznové víno), které je barevně odlišné.
S kypřícím práškem
Ostružiny používáme, stejně jako další druhy letního ovoce, na posypání rychlých moučníků, ale protože jsou kyselejší, nedáváme jich velkou vrstvu a více je přisladíme. Velké plody raději ostrým nožem rozkrojíme na půlky.
Nepečené dezerty a moučníky
Ostružiny rádi používáme do nepečených dezertů, ale musíme počítat s jejich kyselostí a s tím, že některé odrůdy v sobě mají výraznější semínka. K vyzkoušení nabízíme jogurtový nepečený dort, tvarohovo-pudinkové poháry s rýží a ostružinami nebo ostružinové nanuky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 3 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 4 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 11 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Jak uvařit nejlepší kynuté knedlíky. Výborné jsou z čerstvého ovoce, bohatě posypané tvarohem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře