Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jste nezkušeným kuchařem nebo kuchařkou a rádi byste překvapili svůj protějšek nějakým chutným jídlem, ale nejste si jistí, jak na to? Přinášíme přehled 18 jednoduchých jídel, které zvládne uvařit každý začátečník.

Na následujících jídlech není nic složitého a tak se nemusíte obávat nepovedeného výsledku a znehodnocených surovin. Recepty jsou přehledné a ostatními dobře hodnocené. Proto si stačí už jen vybrat ten pravý a pustit se do práce.

1/18

    3 z 18

    Andělsky nadýchaný perník

    Andělsky nadýchaný perník Video

    Kdo by neznal perník na plechu. Je to jednoduchý a rychlý moučník, který zvládne nejen začátečník, ale i dětský pomocník. V tomto receptu jsou přidána povidla, která moučník dokonale zvláční a provoní. Na ozdobu je nejlepší rozpuštěná čokoláda, ale perník bude skvělý i jen pocukrovaný.

    4 z 18

    Frankfurtská jemná polévka

    Frankfurtská jemná polévka Video

    Frankfurtská polévka je výtečná a přitom velmi snadná na přípravu. Je sytá a tak se hodí i jako lehčí večeře. Zužitkujeme do ní zeleninu, brambory, luštěniny, maso a také uzeninu. Prostě to, co potřebujeme spotřebovat a co dům dá.

    5 z 18

    Ovocné tvarohové knedlíky

    Ovocné tvarohové knedlíky Video

    Sladké ovocné knedlíky ocení především děti, ale často jimi nepohrdnou ani velcí strávníci. Plníme je ovocem, které máme právě k dispozici, a protože na jejich přípravu použijeme tvarohové těsto, nemusíme se trápit s kynutím.

    7 z 18

    Holandské řízky

    Holandské řízky Video

    Holandské řízky jsou šťavnaté díky sýru, který je smíchaný s mletým masem, a křupavé díky zlatavě osmaženému trojobalu. Lze je připravovat na pánvi i v troubě a chutnají skvěle teplé i studené třeba s chlebem nebo v housce.

    8 z 18

    Brokolicová polévka

    Brokolicová polévka Video

    Velmi snadná a velmi rychlá, taková je brokolicová polévka. Brokolice je uvařená ve chvilce, následně se rozmixuje a zjemní smetanou. Dochutit ji můžeme pepřem a muškátovým oříškem.

    11 z 18

    Krkovička z trouby

    Krkovička z trouby Video

    Maso pečené v troubě má tu výhodu, že bývá snadné na přípravu. Základem je maso na začátku dobře okořenit. Pak se jen zalije marinádou a pomalu, za občasného přelévání výpekem, upeče. Krkovička bude báječně šťavnatá a úspěch u stolu je zaručen.

    12 z 18

    Španělské ptáčky z mletého masa

    Španělské ptáčky z mletého masa Video

    Španělské ptáčky známe jako plátek hovězího masa, který  je naplněný a zamotaný do rolády. Levnější variantou jsou ptáčky z mletého masa, jejichž chuť je originálu velmi podobná. K ruce se bude hodit potravinářská folie, díky které se budou ptáčci snáze balit.

    13 z 18

    Kolínkoto

    Kolínkoto Video

    Těstoviny jsou vděčnou přílohou, kterou jednoduše proměníme v hlavní jídlo. Přesně tak tomu je u tohoto receptu, který je neuvěřitelně jednoduchý a přitom tak chutný. Dochutit můžeme podle sebe, třeba worcestrovou omáčkou.

    15 z 18

    Rajská omáčka

    Rajská omáčka Video

    Náš výčet by nebyl kompletní bez rajské omáčky, která patří ke klenotům české kuchyně. Dokáže nadělat mnoho parády a přitom není vůbec složitá na přípravu. Podle tohoto receptu ji s přehledem zvládnete a překvapíte tak všechny u stolu.

    17 z 18

    Vdolky naší holky

    Vdolky naší holky Video

    Kdo by neměl rád bavorské vdolečky, na které jsme ve školní jídelně stávali frontu. Vypadají velmi dobře a přitom je jejich příprava poměrně snadná. Zvlášť nyní, kdy je téměř v každé kuchyni robotický pomocník. Vyzkoušíte je také?

    18 z 18

    Moravský vrabec

    Moravský vrabec Video

    Moravský vrabec je další klasikou, kterou často vídáte na jídelním lístku v restauraci. Mnohdy se ale stává, že pro samé sádlo není maso k nalezení. A tak si spravte chuť a uvařte si vrabce podle tohoto receptu. Nezapomeňte i na dušené zelí a knedlík

1/18

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky