3 bleskové tipy na zdobení kanapek: Zvládnete je jednoduše podle videonávodu
Kanapky patří k nejoblíbenějším variantám pohoštění pro návštěvu. Obzvlášť ty krásně nazdobené, které přímo vybízejí k nakousnutí. S našimi tipy zvládnete kanapky zdobit rychle a snadno. Výsledkem ohromíte své blízké.
Kanapky se hodí na jakoukoliv slavnostní příležitost a vždy sklidí velký úspěch. Vypadají efektně a zvládneme si je vychutnat bez příboru na jedno až dvě sousta. Stačí kousek pečiva namazat oblíbenou pomazánkou a nazdobit zeleninou, uzeninou či sýrem. Nezapomeňte, že jíme i očima, a kanapky musí lákat chutí i vzhledem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tipy na zdobení kanapek
Kanapky jsou velmi variabilní a jednoduše z nich můžeme udělat pohoštění jako z cateringu. Základem nemusí být vždy pečivo v podobě bagety nebo rohlíku, ale třeba i listové těsto, toustový chléb, semínkové krekry či plátek cukety a okurky. Přesvědčte se sami.
Nejjednodušší způsob zdobení
Budete potřebovat: kousek bagety, oblíbenou pomazánku a jednu surovinu na zdobení dle svého výběru (plátek rajčete, okurka, oliva, kousek sýra).
- Plátek bagety namažte oblíbenou pomazánkou.
- Doprostřed kanapky umístěte jednu surovinu podle svého výběru.
- Máte do minuty hotovo. Jednoduché, výborné a elegantní.
Zdobení o úroveň výš
Budete potřebovat: toustový chléb, oblíbenou pomazánku, zdobicí sáček a dvě suroviny na zdobení dle vlastního výběru (plátek zeleniny, kousek uzeniny, sýru).
- Z toustového chlebu vykrojte kolečko.
- Pomazánku dejte do zdobicího sáčku, ustřihněte roh a naneste pomazánku rovnoměrně na kolečko.
- Dozdobte dvěma ingrediencemi dle svých preferencí.
Kanapky jako od šéfkuchaře
Budete potřebovat: listové vejce, oblíbenou pomazánku, vejce na potření, koření dle chuti, zdobicí sáček a zdobení podle svého výběru (mikrobylinky, pažitku a další).
- Rozválejte listové těsto na plát a nakrájejte na čtverečky. Doprostřed lehce vytlačte kolečko.
- Okraje potřete rozšlehaným vejcem, můžete posypat kořením, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v rozehřáté troubě na 200 °C dozlatova.
- Po upečení promáčkněte střed a pomocí zdobicího sáčku naplňte pomazánkou.
- Dozdobte podle chuti, třeba mikrobylinkami a čerstvou pažitkou.
Zdobení kanapek můžete zhlédnout také v našem videonávodu. Někdy mohou být kanapky jen o pár surovinách, a přesto vynikající.
Komentáře