Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kanapky patří k nejoblíbenějším variantám pohoštění pro návštěvu. Obzvlášť ty krásně nazdobené, které přímo vybízejí k nakousnutí. S našimi tipy zvládnete kanapky zdobit rychle a snadno. Výsledkem ohromíte své blízké.

Kanapky se hodí na jakoukoliv slavnostní příležitost a vždy sklidí velký úspěch. Vypadají efektně a zvládneme si je vychutnat bez příboru na jedno až dvě sousta. Stačí kousek pečiva namazat oblíbenou pomazánkou a nazdobit zeleninou, uzeninou či sýrem. Nezapomeňte, že jíme i očima, a kanapky musí lákat chutí i vzhledem

Tipy na zdobení kanapek 

Kanapky jsou velmi variabilní a jednoduše z nich můžeme udělat pohoštění jako z cateringu. Základem nemusí být vždy pečivo v podobě bagety nebo rohlíku, ale třeba i listové těsto, toustový chléb, semínkové krekry či plátek cukety a okurky. Přesvědčte se sami.

Nejjednodušší způsob zdobení

Budete potřebovat: kousek bagety, oblíbenou pomazánku a jednu surovinu na zdobení dle svého výběru (plátek rajčete, okurka, oliva, kousek sýra). 

  1. Plátek bagety namažte oblíbenou pomazánkou
  2. Doprostřed kanapky umístěte jednu surovinu podle svého výběru. 
  3. Máte do minuty hotovo. Jednoduché, výborné a elegantní. 

Zdobení o úroveň výš

Budete potřebovat: toustový chléb, oblíbenou pomazánku, zdobicí sáček a dvě suroviny na zdobení dle vlastního výběru (plátek zeleniny, kousek uzeniny, sýru). 

  1. Z toustového chlebu vykrojte kolečko
  2. Pomazánku dejte do zdobicího sáčku, ustřihněte roh a naneste pomazánku rovnoměrně na kolečko. 
  3. Dozdobte dvěma ingrediencemi dle svých preferencí. 

Kanapky jako od šéfkuchaře

Budete potřebovat: listové vejce, oblíbenou pomazánku, vejce na potření, koření dle chuti, zdobicí sáček a zdobení podle svého výběru (mikrobylinky, pažitku a další). 

  1. Rozválejte listové těsto na plát a nakrájejte na čtverečky. Doprostřed lehce vytlačte kolečko
  2. Okraje potřete rozšlehaným vejcem, můžete posypat kořením, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v rozehřáté troubě na 200 °C dozlatova
  3. Po upečení promáčkněte střed a pomocí zdobicího sáčku naplňte pomazánkou. 
  4. Dozdobte podle chuti, třeba mikrobylinkami a čerstvou pažitkou. 

Zdobení kanapek můžete zhlédnout také v našem videonávodu. Někdy mohou být kanapky jen o pár surovinách, a přesto vynikající. 

Komentáře

Další tipy a triky