Jak připravit bramborové halušky. Video nám předvede osvědčený postup
Pokud potřebujeme rychlou přílohu, dobrou volbou jsou halušky. Během chvilky umícháme jednoduché těsto, které protlačíme přes haluškovač do vroucí vody a krátce povaříme.
Jednoduché a levné halušky
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit bramborové halušky
- Brambory nastrouháme najemno a přebytečnou tekutinu z nich slijeme.
- Připravené těsto nenecháváme zbytečně stát, protože stáním řídne a hnědne.
- Halušky zaváříme do vroucí osolené vody. Včas ji uvedeme do varu, a to už během doby připravování těsta.
- Halušky vaříme pouze krátce. Jakmile vyplavou (což signalizuje, že jsou hotové), ihned je vytáhneme, nejlépe pomocí děrovaného sítka.
Halušky z bramborového těsta
Bramborové halušky velmi dobře chutnají s kysaným zelím a osmahnutou slaninou, další možností je brynza (viz video níže). Kdo nejí maso, může halušky doplnit na kostky nakrájeným a na cibulce osmaženým tofu.
- Potřebujeme 1,5 kg oloupaných syrových brambor, 0,5–1 kg polohrubé mouky, 2 vejce a sůl.
- Brambory najemno nastrouháme a přimícháme k nim mouku, vejce a trošku soli. Mouku přidáváme do těsta postupně, podle potřeby. Těsto by mělo být tak husté, aby se s ním dobře pracovalo.
- Dáme vařit osolenou vodu.
- Těsto do vroucí vody protlačujeme přes haluškovač. Jakmile halušky vyplavou, hned je scedíme.
Následující video nám ukáže, jak při vaření bramborových halušek (strapaček). postupovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Banánové rolky
Přidáno před 5 hodinami

Chilli fazole s kukuřicí, cizrnou a klobásou
Přidáno před 17 hodinami

Vepřové labské kostky na červeném víně
Přidáno 3. 10. 2023 18:19

Bezmasé kapustové karbanátky pečené v troubě
Přidáno 3. 10. 2023 09:21

Kuřecí maso s těstovinami v sýrové omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 20:16

Těstoviny s kuřecím masem v delikatesní omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 17:32
Komentáře