Těstovinový salát s tuňákem: Dopřejte si ho jako lehkou večeři nebo výživnou svačinu
Tento salát připravíte během chvilky, přitom vás příjemně zasytí. Stačí těstoviny uvařené na skus, kvalitní tuňák z konzervy a pár dalších surovin podle chuti. Přidat můžete také vejce pro extra porci bílkovin.
Tuňákový salát je ideální i jako oběd do práce, díky kterému doplníte potřebnou energii. Snadno si ho připravíte do krabičky a výhodou je, že chutná skvěle i studený. Cibuli do salátu můžete zvolit červenou, která není tak štiplavá, a navíc krásně kontrastuje s ostatními surovinami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co je potřeba na těstovinový salát s tuňákem
Jak už bylo uvedeno, základ tvoří pevné suroviny: těstoviny ve tvaru vrtulí (150 g), tuňák z konzervy naložený v oleji (1 ks) a dvě vejce uvařená natvrdo. Dále se přidává jedna cibule a salát lze zjemnit dvěma lžícemi tatarské omáčky. Zbytek už záleží jen na vaší fantazii. Inspirovat se můžete v receptu na těstovinový salát s tuňákem.
Jak připravit těstovinový salát s tuňákem
Další dobré nápady najdete také v komentářích pod receptem na těstovinový salát s tuňákem, kde jedna ze čtenářek uvádí, že do salátu přidává majonézu v kombinaci se zakysanou smetanou, což je alternativa k tatarské omáčce. Nabízíme jednoduchý postup i zde, v článku, a přidáváme několik dalších tipů.
-
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Jakmile budou al dente (na skus), sceďte je, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Rychlý videonávod ukáže, jak jednoduše těstoviny scedit.
-
Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Pokud chcete zjemnit její chuť, zalijte ji na pár vteřin (ještě vcelku) horkou vodou a poté ji nechte okapat.
-
Pokud zvolíte rajčata a okurku, nakrájejte je na malé kostičky. Můžete doplnit i ledový salát, rukolu nebo polníček.
-
K vychladlým těstovinám postupně přidejte nakrájenou cibuli, vejce, rajčata, okurku a tuňáka. Osolte a opepřete podle chuti.
-
Pokud chcete salát obohatit, přidejte i sterilovanou kukuřici, sterilovaný nebo čerstvě spařený hrášek a papriku nakrájenou na tenké proužky. Chuť salátu mohou zvýraznit i olivy.
-
Na závěr vše důkladně promíchejte, případně dochuťte tatarskou omáčkou nebo jiným dipem a ideálně nechte chvíli odležet v lednici.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře