Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč milujeme drobenkové koláče? Důvodů je více, ale předně výtečně chutnají, zlatavě zbarvená drobenka jim dává lahodnou křupavost, vnitřní vrstvy se zase postarají o příjemnou vláčnost. Skvělá je jednoduchost přípravy a samozřejmě také spolehlivý výsledek i pro nezkušené kuchtíky.

Hledáte recept na koláč pro návštěvu nebo jednoduchý recept na výborný moučník pro sváteční rodinné posezeníDrobenkové koláče potěší všechny "fajnšmekry" a určitě nezklamou žádný mlsný jazýček. Snadná příprava začátečníky nejspíš příjemně překvapí. Skvělé je, že tato dobrota se dá připravit v celé řadě variací, s ovocem, kakaem, tvarohem i pudinkem.

1. místo

Kdo by odolal lahodnému moučníku s tvarohovou náplní a šťavnatým ovocem? Příprava je naprosto jednoduchá a rychlá, nemusíte se zdržovat s kynutým a dokonce ani s litým těstem. Na plech dáte vrstvu drobenky, poté tvarohovou vrstvu, ovoce a opět drobenkovou vrstvu. Pak už zbývá jen moučník upéct.
Na své si přijdou i milovníci máku, v tomto koláči najdete kromě drobenkové a tvarohové vrstvy ještě makovou náplň, která moučník ozvláštní nejen chuťově, ale také barevně. A s mákem se báječně doplňují švestky, které mají v koláči také důležité místo.

3. místo

K podzimu patří jablka a samozřejmě také štrúdl, jenže přece jen je se štrúdlem trochu práce, než na něj rozprostřeme náplň a stočíme ho. Můžete pro změnu vyzkoušet tento snadný moučník, který je výtečným dezertem. Mezi drobenkovými vrstvami bude tentokrát vrstva jablečná, kterou můžete ozvláštnit rozinkami. Jedná se nejen o snadný, ale také levný koláč.

4. místo

Co byste řekli na švestkový drobenkový koláč se smetanovým pudinkem. Báječně chutná i za tepla, můžete k němu přidat kopeček vanilkové zmrzliny. Jedná se o snadný a levný moučník, do kterého skvělým způsobem zpracujete švestky, ať už čerstvé nebo mražené.

5. místo

Další jednoduchá hrnková verze drobenkového koláče také nezklame. Prostřední vrstvu tvoří pudinková náplň, na ni můžete dát ovoce, třeba i mražené, vrchní vrstvu tvoří opět drobenková směs. Tento typ koláčů nejlépe chutná po řádném zchladnutí, když se všechny vrstvy správně propojí. Určitě se vyplatí s krájením počkat.

6. místo

Můžete si vybrat i tuto verzi drobenkového koláče. Opět v prstech jednoduše rozmělníte drobenku, tentokrát ale do části drobenky přidáte ještě vajíčka, prášek do pečiva a mléko. Postup je sice trochu jiný, ale přesto snadný. Na plech dáte obohacenou vrstvu, pak ovoce a nakonec drobenku. Ovoce vyberte podle možnosti, ale borůvky budou naprosto skvělé.

7. místo

Drobenka je tentokrát trochu jinak barevná, protože je v ní i kakao, jinak je postup obdobný jako u dalších drobenkových koláčů. Mezi vrstvy kakaové drobenky připravíte lahodnou tvarohovou náplň, která koláči dodá ještě další barevný rozměr. Výsledkem je báječná dobrota.

Poslední recept snadno provedete podle videa. Jedná se o typický drobenkový koláč, který se vyznačuje jednoduchostí přípravy a výbornou chutí. Náplň tvoří tvarohová vrstva, která je provoněná vanilkou

Přejeme dobrou chuť a budeme rádi, když nám do komentáře napíšete, jak se vám vybraný koláč povedl.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky