Báječný tvarohový koláč s jablky: Je fantasticky rychlý, jednoduchý a šťavnatý
Jednoduché koláče na plech patří k nejvyhledávanějším moučníkům. Tvarohové máme obzvlášť rádi, tvaroh jim totiž dodává vláčnost a extra chuť. Tento koláč ale nemá tvarohovou náplň, jak byste možná čekali, ale tvarohové je rovnou celé těsto.
Pokud hledáte dokonalou kombinaci chutí, pak právě tento moučník, který spojuje jemnou sladkost jablek, vláčnost tvarohu a vůni vanilky i skořice, by mohl být to pravé. Možná byste rádi něco dobrého, co nedá mnoho práce a přitom bude výsledek dokonalý. Vyzkoušejte třeba tento voňavý tvarohový koláč s jablky, na který budete potřebovat jen několik ingrediencí.
Voňavý tvarohový koláč s jablky
Na jeden plech šťavnatého koláče podle videoreceptu budete potřebovat 250 g měkkého tučného tvarohu (ve vaničce), 200 g Hery, 250 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, mléko podle potřeby. Na náplň si připravte 4 velká jablka, vanilkový cukr a mletou skořici. Dále ještě moučkový cukr na závěrečné pocukrování.
- Jablka oloupejte a zbavte jadýrek, pak je nakrájejte na měsíčky.
- Tvaroh utřete s cukrem, tukem a vejci.
- Vmíchejte mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Je-li třeba, přidejte trošku mléka, aby těsto nebylo příliš hutné.
- Poté těsto rozetřete na připravený plech, buď vyložený pečicím papírem, nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.
- Na těsto rozložte plátky jablek, posypte je vanilkovým cukrem a mletou skořicí.
- Připravený plech vložte do trouby předehřáté na 160 °C, moučník pečte po dobu cca 35 minut. Řiďte se ale zkušenostmi s vlastní troubou, možná budete muset stupně trochu přidat nebo prodloužit dobu pečení.
- Po vychladnutí ještě povrch moučníku poprašte práškovým cukrem.
Než se pustíte do pečení, doporučujeme ke zhlédnutí krátké instruktážní video s postupem.
Tvarohový koláč trochu jinak
Všímejte si i komentářů pod receptem, ze kterých se mimo jiné informace dozvíte zajímavé tipy, jak koláč ještě vylepšit. Kromě toho, že má tento jednoduchý moučník velký ohlas, se dozvíte třeba to, že výborně chutná i s jiným ovocem, např. s borůvkami. Do těsta můžete pro změnu přidat trochu perníkového koření, strouhanou citronovou kůru nebo ořechy a povrch je možné posypat drobenkou.
Přejeme příjemné pečení a dobrou chuť.
Komentáře