Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak nastrouhat citrónovou kůru? Poradíme trik, se kterým neušpiníte ani struhadlo
Zdroj: Pixabay, Robson veneziani

Kůru z citrónů běžně používáme k sladkému pečení, dokáže skvěle zvýraznit chuť těsta, náplní, krémů či sladkých omáček. Citrónovou kůru můžeme i snadno uchovat usušením a kdykoli bude připravená k použití.

Citrónová kůra obsahuje velké množství vitamínů i antioxidantů a je prospěšná pro naše tělo. Její neodolatelné aroma skvěle doplňuje různé dezerty i moučníky. Kůru bychom měli strouhat na jemném struhadle a to nejlépe z čerstvých citrónů.

Jak rychle nastrouhat citrónovou kůru

Struhadlo v kuchyni má široké využití a na každé straně má jinou strukturu. Na první straně lze suroviny nastrouhat najemno, na další nahrubo, třetí strana má k dispozici nůž s podlouhlou dírou, která nastrouhá zeleninu na větší kusy a poslední s vystouplými malými dírkami využíváme ke strouhání česneku či kůry.

Poradíme trik, jak nastrouhat kůru a neušpinit struhadlo:

  1. Citrón nejprve důkladně omyjte pod tekoucí vodou a usušte.
  2. Vezměte struhadlo, na kterém využijete právě poslední stranu s vystouplými dírkami.
  3. Nyní ustřihněte pečicí papír o velikosti strany struhadla.
  4. Pečicí papír přidržujte a začněte strouhat citrón, sami uvidíte, že kůra zůstává na pečicím papíru a přitom struhadlo je naprosto čisté.

Citrón je naprosto nepostradatelná surovina v kuchyni, jak při sladkém pečení, tak i k dochucování slaných pokrmů. Pokud nevíte, jak využít celý citrón, a to bez odpadu, tento článek vám napoví.

Komentáře

Další tipy a triky