Česnekovo-medová marináda na vepřové maso

Lantea Kuchařka: Lantea

Doba přípravy: 15 minut na 1 kg masa Grilování 14 názorů

Suroviny

3 velké stroužky česneku
1,5 lžíce medu
1 balení grilovacího koření od Vitany
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme med a olej, pečlivě promícháme dokud se med nerozpustí.

  2. Poté přisypeme koření a nastrouháme česnek.

  3. Do marinády nakládám nejčastěji vepřovou kotletu, na 24 hodin.

Poznámka

U tohoto receptu je velmi důležité přesně dodržet poměr medu a česneku, jinak je maso buď přesládlé nebo jen česnekové. Při pečení na pánvi je nutno velmi pomalu a mírně (kvůli připalování sladkého medu). Pokud se vše podaří, výsledek stojí rozhodně za to, maso má velmi originální nezaměnitelnou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 523 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnekovo-medová marináda na vepřové maso

Tématické fráze: medova marinada marinada na maso grilovací marináda pohlreich marináda na vepřové marinády na grilování na krkovici marináda na grilované maso vepřová pečeně pohlreich marinada na vepřové koleno medová marináda na krkovici medova marinada na koleno medova marinada na kureci maso medová marináda na grilování medová marináda na gril medová marináda recept marináda na vepřovou panenku marináda medová marinada na krkovici marináda na krkovici pohlreich marinády na maso marináda na maso na grilování pohlreich

Zapomněl/a jsem heslo