Vepřové karé gratinované s cuketou podle ČSN: Pochutnejte si na zapečeném masu
Máte rádi plátky masa zapečené se zeleninou? Pak si jistě oblíbíte i následující recept, podle kterého si snadno připravíte plátky kotlety s cuketou, rajčaty a sýrem. Pokrm pak navíc zjemňuje přidané máslo.
Vepřové karé gratinované s cuketou je velmi snadný, rychlý a zároveň výborný pokrm, jehož přípravu podle norem zvládne i naprostý začátečník v kuchyni. Inspirujte se touto dobrůtkou a oslňte rodinu třeba v rámci nedělního oběda.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na vepřové karé gratinované s cuketou
Na 4 porce si připravte 600 g vepřové kotlety bez kosti, 16 g soli, mletý pepř, trošku hladké mouky, 120 g cukety, 60 g cherry rajčat, 60 g tvrdého sýra a 40 g másla.
- Krkovici v celku opláchněte a nakrájejte na zhruba 1 cm silné plátky. Maso mírně naklepejte, osolte a opepřete.
- Připravené plátky masa zlehka posypte moukou a opečte v dobře rozpáleném tuku. Poté je vyjměte a dejte bokem.
- Cuketu omyjte, očistěte (případně oloupejte) a nakrájejte na dlouhé plátky nebo kolečka. Rajčátka opláchněte, odstraňte stopky a použijte je celé či rozpůlené.
- Do nádoby vhodné k zapékání naskládejte opečené plátky vepřového masa a přidejte připravenou cuketu i rajčata.
- Všechny ingredience v nádobě krátce zapečte, poté posypte nastrouhaným sýrem, navrch přidejte kousky másla a ještě dopečte.
- Jako příloha se k tomuto pokrmu skvěle hodí různě upravené brambory, rýže, případně čerstvý domácí chléb.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Věřte nebo ne, toto jídlo je během chvilky na stole a pochutná si na něm opravdu celá rodina. Rádi byste více inspirace na tento způsob? Pak za zkoušku rozhodně stojí také pivní vepřové plátky na zelenině, jejichž přípravou vás provede video:
Komentáře