Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zajíc je oblíbenou výhrou v tombole na mysliveckém plese. Umíte si s ním poradit?
Zdroj: Toprecepty.cz

Když si z myslivecké zábavy přinesete domů krásného ušáka, bude následující den o oběd postaráno. V našem článku se dozvíte, jak zajíce zpracovat a připravit tak, aby byla spokojená celá rodina. Není to nic, co byste nezvládli.

Zaječí maso je červenohnědé, křehké, jemně vláknité s výrazným zvěřinovým aroma. Nejchutnější jsou kusy okolo jednoho roku věku. Zajíc je oblíbenou sezónní pochoutkou na mnoha jídelních lístcích.

Na černo se švestkovou omáčkou nebo na smetaně

Zaječí maso se pro svůj nízký obsah tuků řadí mezi dietní suroviny.

Pokud jsme vás naladili, ale zrovna nemáte zajíce po ruce, můžete si upéct podle našeho receptu alespoň králíka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky