Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zajíc na divoko

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 084 kJ /
737 kcal
Bílkoviny8,36 g
Tuky1,67 g
Vláknina27,11 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 359 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy129,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Krok 2: Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech stran. Zalijeme vínem a necháme zredukovat. Krok 3: Poté maso vyjmeme a přidáme na různě velké a šikmě nakrájené kostky zeleniny. Krok 4: Zeleninu restujeme spolu s větvičkami rozmarýnu a tymiánu asi 10 minut. Pak přidáme cibuli na kostky, povidla, protlak a cukr. Pokapeme rumem a restujeme. Krok 5: Vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, aby maso bylo pod hladinou. Vaříme do měkka. Krok 6: Omáčka se moc už nemusí zahušťovat, je to dost husté, ale záleží kolik kdo chce omáčky, tak se přilije vývar a zahustí perníkem. Krok 7: Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovými knedlíky, lokšemi nebo bramborovými plackami.

Zveřejněno 21. 1. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zajíc na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WXxW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zajíc na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WXxW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dedabeda: ale no tak....v postupu bod 5., zalijeme vývarem, i je popsáno kolik...recept rozhodně není "na nic"

Recept je na nic, v seznamu surovin není uveden vývar a když už jste vyplýtvali víno a maso chcete dusit, není čím zalét.

:yes:

tak tuhle dobrůtku můůůžu:yes::-D

Děkuji :-) No, popravdě zajíce jsem dostala. Mám známou, co fotí na honech. Tak vždycky dostane nějakou dobrůtku. Zajíce jsem dostala od ní. Jinak není problém maso nahradit králíkem. :-)

Recept je to hezký, ale kde vzít zajíce? Aspoň tady u nás, a to mám doma myslivce. o honech se zajíc nestřílel už kolik let.

To je krásný recept :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
zajíc recepty, recept na zajice, příprava zajíce, recepty na zajíce, marináda na zajíce, zajíc recept, recept zajíc, zajic na divoko-recept, recepty zajíc, nejlepší recept na zajíce, zajíc - nejlepší recepty, recepty ze zajíce, zajíc nadivoko, pečený zajíc na divoko, zajic priprava, zajiz recepty, pečený zajíc, zajíc nejlepší recepty, zajíc pečený na divoko, zajíc na bylinkách

Suroviny:
zaječí zadní běhy, zaječí přední běhy, mrkev, petržel, celer, cibule, cukr, víno červené, rum, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, jalovec, sůl, rozmarýn, tymián, povidla švestková, protlak rajčatový

Přidat fotografie receptu