Mleté maso
22 výsledků vyhledávání
Nalezené produkty v shopu
Římský kmín
Kumín neboli římský kmín jsou semena šabreje kmínovitého.Je to tradiční orientální koření,… Číst dál
Čevapčiči
Čevapčiči je jemně mleté maso, někdy jehněčí, jindy vepřové, ochucené kořením jako je čubrica,… Číst dál
Chilli con carne
Chilli con carne je doslova to, co se skrývá pod tímto názvem, čili chilli s masem. Kromě cibule,… Číst dál
Musaka
Musaka je balkánské jídlo. Jsou to na cibuli opečené plátky lilku, někdy také brambor, mletého masa… Číst dál
Čubrica
Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál
Čufty
Čufty jsou v podstatě koule, připravené z mletého masa, s přidáním koření a cibule. Někdy se do… Číst dál
Polpety
Polpety podle italského polpette, jsou kuličky nebo silnější placičky z různého druhu mletého masa.… Číst dál
Hamburger
Kdo by neznal hamburger, grilovanou placku z mletého hovězího masa, vloženou do rozkrojené housky.… Číst dál
Burrito
Burrito je charakteristické pro mexickou kuchyni, i také moderní kuchyni USA. Základem je tortilla,… Číst dál
Chorizo
Chorizo je tradiční španělská uzenina, která dosáhla světového věhlasu. Tato pikantní dobrota s… Číst dál
Piri-piri
Ostrá směs koření piri-piri obsahuje kromě mletých chilli papriček citronovou kůru, cibuli, česnek,… Číst dál
Klopsy
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji… Číst dál
Guláš
Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na… Číst dál
Terina
Terina je nádoba, vyrobená z různého materiálu, většinou porcelánu, která slouží k hromadnému… Číst dál
Vinná klobása
Vinná klobása je tradiční český masný výrobek, podobný bavorské klobáse. Receptur na vinnou klobásu… Číst dál
Panini
Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se… Číst dál
Pirohy
Pirohy jsou jakési taštičky s náplní, které se mohou připravovat z různých těst - listového,… Číst dál
Perkelt
Perkelt je pokrm, který pochází z Maďarska. Je to vzdálený příbuzný guláše, ale je v něm méně vody,… Číst dál
Tuková blána
Tuková blána je vepřová blána prorostlá tukem. Tato blána má více lidových názvů, jako třeba… Číst dál
Yzop lékařský
Yzop lékařský se od starověku používá jako léčivá rostlina a koření. Volně roste v zemích kolem… Číst dál
Burek
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu.… Číst dál
Lasagne
Lasagne jsou italské těstoviny, které se vyrábí ve tvaru širokých pásů. Jejich původ se vztahuje k… Číst dál