MasterChef Česko: Připravte si zapečenou bagetu! Máme pro vás 10 tipů, čím ji naplnit!
19. 10. 2021 Vaření
Nevíte, co pořád vařit? Nebo naopak víte, že v době oběda nebudete doma a potřebujete si něco připravit s sebou? Řešením je v obou případech plněná bageta. Zkuste se inspirovat třeba tím, jaké náplně do baget vymysleli soutěžící oblíbené kulinární soutěže.
Bageta k obědu
Možná to zní „na první dobrou“ trochu zvláštně, ale ve skutečnosti není na bagetě k obědu nic špatného. Když zvolíte kvalitní francouzskou bagetu, případně si bagetu upečete podle našeho receptu, naplníte ji kvalitními ingrediencemi, které k sobě dohromady chuťově ladí, a navrch to ještě všechno spolu zapečete, máte plnohodnotné jídlo, které uspokojí i náročné strávníky. A ještě se dá taková bageta vzít s sebou třeba na cestu. Právě takový úkol dostali soutěžící v dnešním díle pořadu MasterChef Česko. Inspirujte se jejich nápady, ale zároveň respektujte své chutě!
Mohlo by vás zajímat
Jak dobře naplnit bagetu
Předpokládejme, že už máte doma kvalitní dobrou bagetu. Co do ní? Volte takové náplně, které vám chutnají, ale které se zároveň chuťově nepřebíjejí. Alespoň jedna složka náplně by také měla zajistit šťavnatost, nechcete přece ukusovat „suchou cestu“. Šťavnaté složce neboli „omáčce“ v bagetě, nebo i v jiném jídle, se říká condimenti. Mezi condimenti patří například majonéza, všechny druhy hořčice, guacamole, tatarská omáčka, bešamel, sojová omáčka, ale i kapary, nakládaný pepř, tzatziki, pesta všech druhů, případně olivový, avokádový, lanýžový nebo dýňový olej. Takže, jak vidíte, možností je spousta. Níže vám nabízíme 10 tipů na poskládání ingrediencí, které k sobě chuťově ladí. Inspirujte se:
10 tipů, čím naplnit bagetu:
1. Bageta + majonéza + roastbeef + nakládaná červená cibulka + nakládané okurky + sýr comte
2. Bageta + hořčičný dresing + pečená vepřová krkovice + modrý sýr + oříšky v medu + pečené hrušky
3. Bageta + majonéza + pečená vepřová panenka + salát z rukoly a polníčku se zálivkou vinaigrette + kozí sýr nebo ricotta
4. Bageta + bešamel + pečené kuřecí stehno + baby špenát + parmazán
5. Bageta + dijonská hořčice + pečené telecí maso + nakládané houby + sýr comte
6. Bageta + bazalkové pesto + pečená červená řepa + kozí sýr + polníček
7. Bageta + majonéza + sriracha + trhané vepřové maso +čerstvý koriandr + mrkev
8. Bageta + pečené kachní maso +sterilované červené zelí +dušené jablko +vlašské ořechy v medu
9. Bageta + estragonová majonéza + dušená hovězí líčka + bramborové chipsy + plátky mrkve
10. Bageta + majonéza + restované žampiony portobello + pečený pastinák + karamelizovaná cibule
TIP
TIP
TIP
TIP
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak zpracovat jeřabiny a arónie. Hodí se hlavně ke zvěřině a hovězímu masu
Jeřabiny ke konzumaci dělíme na jeřáb sladkoplodý a černoplodý (aronie). Jeřáb sladkoplodý má oranžovočervené kulaté plody, aronie je temně modrá až… Číst více
Ochutnejte zázračnou aronii: Nejlepší je ve formě sirupu, džemu či kompotu
V obchodech často sháníme různé exotické… Číst více
Nejlepší sirup zastudena připravíme z plodů aronie. Je snadný, chutný, trvanlivý a velmi zdravý
Zralé plody aronie otrháme do košíku. Buď je hned zpracujeme nebo je můžeme několik dnů nechat rozložené na bedničkách a zpracovat, jakmile budeme… Číst více
Arónie je nejen krásná, ale i ceněná pro hodnotné plody, které se dají zpracovat různými způsoby
Jeřáb černý (temnoplodec černoplodý, Aronia melanocarpa) je odolný, nenáročný na pěstování a dosahuje pouze menšího vzrůstu. Pěstuje se buď jako… Číst více
Nezralý angrešt je výborný na zavařování, zralý na moučníky
Angrešt neboli srstka je letní ovoce, kvete později, takže netrpí tolik jarními mrazíky. Dříve se pěstoval hlavně keřový, poslední roky získaly na… Číst více
Desatero rad na téma cuketa: Jak ji nejlépe využít a zpracovat do výtečných pokrmů
Letní měsíce jsou skvělé období pro cukety, které se hojně na zahrádkách vyskytují. Jejich pěstování je snadné, a proto si můžeme bez většího úsilí… Číst více
Nejlepší recepty z cukety: Zkuste cuketové placky, tatarák nebo matjesy!
Cuketa je letos hit a není divu. Tahle… Číst více
Netradiční ovoce českých zahrádek: Josta připomíná rybíz a připravíte z ní tenhle delikátní likér
Když jostu uvidíte někde na keříku, snadno můžete… Číst více
Jak chránit sirup, aby se nekazil. Stačí uplatnit jednoduché rady a sirup spolehlivě vydrží
Sirupy plníme do dobře vymytých šroubovacích lahví (např. od alkoholu), nejlépe z čirého skla. Po vymytí láhve na pár minut vložíme do vyhřáté trouby… Číst více
Nechybí vám na zahradě arónie? Hvězda domácích sirupů se vejde do každé zahrádky a pěstování snadno zvládne i začátečník
Možná nemáte rozlehlou zahradu, ale přece jen… Číst více