Francouzské bagety
Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 7 729 kJ / 1 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,05 g |
Tuky | 10,17 g |
Vláknina | 16,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Pečeme 100 x jinak, velmi mírně poupraveno.
Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou. Přidávám fotky ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky . Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.
Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 7. 2024 09:31
7. 7. 2024 17:28
9. 3. 2024 09:55
8. 3. 2024 23:11
27. 12. 2023 13:50
27. 12. 2023 08:37
11. 12. 2023 17:30
15. 5. 2023 17:10
26. 2. 2023 13:00
23. 2. 2023 19:50
22. 4. 2022 17:45
27. 12. 2021 09:56
26. 12. 2021 18:29
24. 12. 2020 16:17
24. 12. 2020 13:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jáhly s dýní a žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Fazole s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí žaludky na žampionech
Přidáno před 21 hodinami
Dýňové kari s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Žitnopšeničný chleba s psylliem a ořechy
Přidáno 10. 9. 2024 01:23
Pečená zelenina s krutonky a falešným „balkánským sýrem”
Přidáno 9. 9. 2024 20:45
Právě bylo uvařeno:
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
degres58 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí s hořčicovo-medovou omáčkou
rybarka007 uvařila před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
katterinka uvařil před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Drakmarek uvařila před 8 hodinami
Závitky z mletého masa v hořčičné omáčce se smetanou
skocec uvařila před 9 hodinami
Guláš bez míchání (zvládne úplně každý)
kyskamaryska uvařila před 9 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Styliane uvařila před 10 hodinami
Zeleninová polévka s miso pastou
Lisa444 uvařila před 10 hodinami
Cuketový bramborák
Polivkova uvařila před 10 hodinami
Brokolice zapečená se sýrem
Eva_H uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat svačiny v chladu i bez lednice? V našem pokusu skvěle fungovala termotaška za 35 Kč v kombinaci s PET lahvemi a ledem
Bagetová výzva MasterChef Česko podle redakce: Dáte si tu s kuřecím masem, hovězími placičkami nebo sýrem?
8 kroků k dokonale křupavé francouzské bagetě: Důležitý je druh mouky i správně rozehřátá a napařená trouba
Další recepty
Tématické fráze: bageta recept bagety recept recept na bagety recept na křupavé francouzské bagety bagety bageta recept na francouzskou bagetu recept na bagetu domaci francouzská bageta domácí francouzské bagety testo na bagety bagety recepty recept bageta domácí francouzská bageta recept francouzka bageta francouzské bagetky francouzka bageta recept pravá francouzská bageta recept jak upéct bagetu domácí francouzské bageta
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, olej
Francouzské bagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5ME
51 názorů