Francouzské bagety
Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 7 729 kJ / 1 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,05 g |
Tuky | 10,17 g |
Vláknina | 16,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Pečeme 100 x jinak, velmi mírně poupraveno.
Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou. Přidávám fotky ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky . Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.
Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2023 17:10
26. 2. 2023 13:00


23. 2. 2023 19:50
22. 4. 2022 17:45


27. 12. 2021 09:56

26. 12. 2021 18:29


24. 12. 2020 16:17

24. 12. 2020 13:18

11. 2. 2020 11:38

8. 2. 2020 16:40


2. 8. 2017 16:30
Já dávám suché, výsledné těsto nemá tak výraznou drožďovou chuť ;) dávkování standardní - jeden pytlíček suchého na půl kila mouky

6. 11. 2016 20:08

18. 9. 2016 20:47

26. 7. 2014 07:38

droždí:V receptu se píše -ČERSTVÉ

18. 7. 2014 20:02

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Medové kuřecí kousky inspirované Asií
Přidáno před 14 hodinami

Šafránová smetanová rýže s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 16 hodinami

České buchty s povidly
Přidáno 22. 9. 2023 22:53

Indická luštěninová omáčka Dhal
Přidáno 22. 9. 2023 13:20

Nepečený dezert - jogurt s malinami v čokoládě
Přidáno 22. 9. 2023 09:36

Králík na víně se smetanou a játry
Přidáno 21. 9. 2023 18:27
Právě bylo uvařeno:

Krkovička z trouby
uvařil/a viki85
před 1 hodinou

Povidlové šátečky bez kynutí
uvařil/a viki85
před 1 hodinou

Zeleninová polévka posté
uvařil/a MilosCz
před 5 hodinami

Svíčková na smetaně
uvařil/a Nikeša
před 8 hodinami

Tvarohovo - krupicový koláč
uvařil/a Juliekohoutova
před 10 hodinami

Čokoládový dortík z červené řepy
uvařil/a vsobotova@seznam.cz
před 11 hodinami

Cuketová smaženice
uvařil/a Hanina65
před 11 hodinami

Rychlá žampionová polévka
uvařil/a Hanina65
před 11 hodinami

Nakládaný bůček
uvařil/a janatka
před 11 hodinami

Křehký meruňkový koláč
uvařil/a Kaill
před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: bageta recept bagety recept recept na bagety recept na křupavé francouzské bagety bagety bageta recept na francouzskou bagetu recept na bagetu domaci francouzská bageta domácí francouzské bagety testo na bagety bagety recepty recept bageta domácí francouzská bageta recept francouzka bageta francouzské bagetky francouzka bageta recept pravá francouzská bageta recept jak upéct bagetu domácí francouzské bageta
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, olej
Francouzské bagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5ME
44 názorů