Francouzské bagety

Merylas Kuchařka: Merylas

4 ks Slané pečivo 36 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
2 zarovnané lžičky soli
1 lžička cukru
300 - 310 g = ml vlažné vody
17 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 44 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen.

  2. Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto a necháme vykynout.

  3. Na zadělání těsta používám buď robot nebo domácí pekárnu. Tam se nejdříve do nádoby dává voda, na to mouka se solí a nahoru cukr a droždí. Program Těsto.

  4. Po vykynutí těsto zpracujeme do bochánku, rozdělíme na 4 díly, každý díl zase zpracujeme do bochánku a vyvalíme šišky.

  5. Ty dáme na šířku plechu, na kterém je teflonová fólie nebo papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy. Používám jemně vroubkovaný nůž mírně přetřený olejem.

  6. Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečeme zhruba 22 - 25 minut při teplotě 210 - 220°C.

Poznámka

Zdroj: Pečeme 100 x jinak, velmi mírně poupraveno.

Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou. Přidávám fotky ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky :-)) Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 638 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské bagety

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Radek 17: Dobu pečení a teplotu jsem dopsala do receptu. Kdysi jsem měla plynovou troubu, tak jsem teplotu jen odhadovala a v receptech jsem ji neuváděla. :-K

    Odpovědět

  • Radek 17 Radek 17

    Není tu uvedeno na kolik se peče a jak dlouho, budu experimentovat:-):-)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    droždí:
    Já dávám suché, výsledné těsto nemá tak výraznou drožďovou chuť ;) dávkování standardní - jeden pytlíček suchého na půl kila mouky:no:

    Odpovědět

  • janina3365 janina3365

    Pekla jsem zatím jen dvakrát, ale výborné těsto se , kterým se pěkně pracuje a po upečení skvělé bagety.:yes:

    Odpovědět

  • somorka somorka(neregistrovaná)

    už si žádné nekupuji, jen dělám domácí.....super recept :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Ný: Chanellina35: Děkuji:-K

    droždí:V receptu se píše -ČERSTVÉ:-K

    Odpovědět

  • Ný (neregistrovaný)

    Super, super a super!!! :yes:

    Odpovědět

  • Chanellina35 Chanellina35

    Báječné bagetky, které mají v našem jídelníčku své místečko :-) (přikládám fotečku)

    Odpovědět

  • droždí droždí(neregistrovaný)

    Bagetky jsou moc pěkné, jemon bych se chtěla vědět to droždí se roznmíchá suché nebo i čerstvé.
    Děkuji.
    Matrina:-)

    Odpovědět

  • Dendiska3 Dendiska3(neregistrovaný)

    Dendiska3@seznam.czDěkuji za super jednoduchý recept, při sobotě kdy je na vesnici pečivo nedostupné se to moc hodí :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Monika: zkus je upect na 180-200'C, kazda trouba pece trochu jinak - je treba pecivo hlidat;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Dobry den,chtela jsem se jen zeptak na koli stupnu se pecou tyto bagetky v postupu nic neni uvedeneho mam elektrickou troubu dekuji za odpoved

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska jsem je upekla a jsou vynikající:yes::yes::yes:Právě jsem si kus pomazala pozánkou z Nivy;-)

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Ahojky. Ráda bych bagety vyzkoušela:-)
    Jen se chci zeptat,jak dlouho ,,vymodelované¨ a po naříznutí mají dlouho kynout? Tak půl hoďky? Díky moc ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    katsmi: Já děkuji za vyzkoušení a jsem opravdu moc ráda, že bagety chutnaly a recept nezklamal.:-*:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: bageta recept bagety recept recept na bagety recept na křupavé francouzské bagety bagety bageta recept na francouzskou bagetu recept na bagetu domaci francouzská bageta domácí francouzské bagety testo na bagety bagety recepty recept bageta domácí francouzská bageta recept francouzka bageta francouzské bagetky francouzka bageta recept pravá francouzská bageta recept jak upéct bagetu domácí francouzské bageta