Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoce jsou za dveřmi a jak to tak u českých svátků bývá, jsou i tyto oslavy jara neodmyslitelně spojeny s dobrým jídlem a pitím. A právě proto jsme pro Vás připravili svěží jarní inspiraci v podobě receptů na vynikající velikonoční pokrmy, které zachutnají nejen celé Vaší rodině, ale zajisté i všem koledníkům.

TopRecepty.cz, které patří k největším a nejnavštěvovanějším portálům s kuchařskou tématikou v České republice, jsou se svými více než 39.000 chutnými recepty pro nejrůznější příležitosti nevyčerpatelnou studnicí inspirace pro všechny vášnivé kuchaře i jedlíky. Na www.toprecepty.cz jste na správné adrese i v případě, že chcete letošní velikonoční stůl ozvláštnit něčím zcela novým.

Velikonoční muffinky s bílou čokoládou

SUROVINY:

  • 200 g bílé čokolády
  • 90 g třtinového cukru muscovado
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce créme fraiche
  • 4 lžíce hruškovice
  • 130 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g sušených borůvek
  • sáček jarních lentilek (ve tvaru vajíček)
  • 100g marcipánu
  • zelená potravinářská barva

POSTUP:

Teplovzdornou misku postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou. Vsypte do ní bílou čokoládu rozlámanou na kousky, 100 g másla a 90 g třtinového cukru typu muscovado a nechte pozvolna rozpustit. Sundejte misku z ohně a za občasného promíchání nechte zchladnout. Mezitím si prošlehejte 2 velká vejce se 4 vrchovatými lžícemi créme fraiche.

ČÍST CELÝ RECEPT

Beránek s rozinkami a kandovaným ovocem

SUROVINY:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 250 g Hery
  • 450 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 50 g rozinek
  • 50 g kandovaného ovoce
  • máslo a strouhanka na vysypání formy

POSTUP:

Žloutky utřeme s cukrem a Herou do husté pěny, mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu s mlékem vmícháme do těsta. Pak ušleháme bílky a sníh zlehka vpracujeme do těsta.

ČÍST CELÝ RECEPT

Velikonoční kotleta

SUROVINY:

  • 6 plátků vepřové kotlety
  • 3 uvařená vejce
  • plechovka krájených rajčat s bazalkou (Valfrutta)
  • koření J. Oliver (tymián, citron, sůl)
  • olej

POSTUP:

Do plátků kotlety širokých cca 2 cm si uděláme nožem kapsu. Kotlety lehce naklepeme a do kapsy nameleme mlýnkem směs koření se solí. Vzniklé kapsy okořeníme i zvenčí, potřeme olejem a dáme do lednice uležet na minimálně 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Tři vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme je, podélně rozpůlíme a půlku vložíme do okořeněné kapsy.

ČÍST CELÝ RECEPT

Další (nejen) velikonoční recepty najdete na www.toprecepty.cz!

TopRecepty.cz Vám přejí veselé Velikonoce plné chutí!

Komentáře

Ke článku nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář


Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům