TopRecepty pro Vaše TOP Velikonoce!
30. 3. 2015 Tipy a triky
Velikonoce jsou za dveřmi a jak to tak u českých svátků bývá, jsou i tyto oslavy jara neodmyslitelně spojeny s dobrým jídlem a pitím. A právě proto jsme pro Vás připravili svěží jarní inspiraci v podobě receptů na vynikající velikonoční pokrmy, které zachutnají nejen celé Vaší rodině, ale zajisté i všem koledníkům.
TopRecepty.cz, které patří k největším a nejnavštěvovanějším portálům s kuchařskou tématikou v České republice, jsou se svými více než 39.000 chutnými recepty pro nejrůznější příležitosti nevyčerpatelnou studnicí inspirace pro všechny vášnivé kuchaře i jedlíky. Na www.toprecepty.cz jste na správné adrese i v případě, že chcete letošní velikonoční stůl ozvláštnit něčím zcela novým.
Velikonoční muffinky s bílou čokoládou
SUROVINY:
- 200 g bílé čokolády
- 90 g třtinového cukru muscovado
- 100 g másla
- 2 vejce
- 4 lžíce créme fraiche
- 4 lžíce hruškovice
- 130 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g sušených borůvek
- sáček jarních lentilek (ve tvaru vajíček)
- 100g marcipánu
- zelená potravinářská barva
POSTUP:
Teplovzdornou misku postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou. Vsypte do ní bílou čokoládu rozlámanou na kousky, 100 g másla a 90 g třtinového cukru typu muscovado a nechte pozvolna rozpustit. Sundejte misku z ohně a za občasného promíchání nechte zchladnout. Mezitím si prošlehejte 2 velká vejce se 4 vrchovatými lžícemi créme fraiche.
Beránek s rozinkami a kandovaným ovocem
SUROVINY:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 250 g Hery
- 450 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 250 ml mléka
- 50 g rozinek
- 50 g kandovaného ovoce
- máslo a strouhanka na vysypání formy
POSTUP:
Žloutky utřeme s cukrem a Herou do husté pěny, mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu s mlékem vmícháme do těsta. Pak ušleháme bílky a sníh zlehka vpracujeme do těsta.
Velikonoční kotleta
SUROVINY:
- 6 plátků vepřové kotlety
- 3 uvařená vejce
- plechovka krájených rajčat s bazalkou (Valfrutta)
- koření J. Oliver (tymián, citron, sůl)
- olej
POSTUP:
Do plátků kotlety širokých cca 2 cm si uděláme nožem kapsu. Kotlety lehce naklepeme a do kapsy nameleme mlýnkem směs koření se solí. Vzniklé kapsy okořeníme i zvenčí, potřeme olejem a dáme do lednice uležet na minimálně 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Tři vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme je, podélně rozpůlíme a půlku vložíme do okořeněné kapsy.
Další (nejen) velikonoční recepty najdete na www.toprecepty.cz!
TopRecepty.cz Vám přejí veselé Velikonoce plné chutí!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Znáte trhané maso? Poradíme vám, jak připravit a podávat klasický americký pokrm
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové: Voní medem a krásně ozdobí stůl, říká první vítězka Peče celá země
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 1 minutou
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Přečtěte si Zobrazit více
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou
Široká nabídka produktů pomůže zákazníkům Tesco prožít veselé Velikonoce
Komentáře