Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky z tvarohu a pudinku jsou díky tvarohu úžasně vláčné a nadýchané, vanilkový pudink jim dá jemnou vůni
Zdroj: Toprecepty, hosta

Palačinky si dáváme ke snídani, ale také jako dezert. Přichystejte si vláčné palačinky z tvarohu a pudinku a vychutnejte si jejich lahodnou chuť, třeba i k odpolední kávě. Budou je milovat také děti.

Palačinky ke snídani

Palačinky ke snídani hravě přitáhnou děti ke stolu. Usmažené tenké placky z litého těsta, naplněné jemnou směsí a zavinuté do trubičky už lákají celé generace. Obvykle si pochutnáváme na klasických sladkých palačinkách, ale ani slané palačinky už nejsou výjimkou. 

Těsto na palačinky

Příprava základního těsta na palačinky je jednoduchá. Potřebujeme na ni jen mléko, vejce, sůl a hladkou mouku. Někdo přidává i cukr, ale pak je třeba myslet na to, že se těsto může připalovat. Když vše smícháme, vznikne nám hladké těstíčko, které nanášíme na rozehřátou pánvičku. Těsto musí být skutečně hladké, bez hrudek. Vezmeme si na pomoc nejlépe metličku nebo šlehač. Těsto by mělo být spíše řidší, a vyplatí se ho nechat stát, zhruba 15 minut. Mouka nabobtná. Podle potřeby pak dohustíme nebo naředíme.

Tipy pro přípravu palačinky

Pánvička by měla být s nepřilnavým povrchem, aby se těsto netrhalo a hezky šlo obrátit. Že ho máme obrátit, zjistíme, když se okraje začnou smršťovat.

Pánvičku je lepší trochu potřít olejem nebo máslem. Tuku skutečně nemusí být příliš.

Náplně na palačinku

Do palačinky můžeme dát třeba jen klasicky džem, hodí se ale také třeba rozvařená jablka se skořicí (inspirací je i tento měšec s jablečnou náplní), výborný je i ochucený tvaroh, například vanilkou a skořicí. Nápadů na náplně je spousta.  

Snídaně

Dodává energii do nového dne. Může být sladká, slaná, teplá, studená, vydatná i lehká. Snídaně má nespočet variací. Obecně panuje názor, že může být velmi vydatná a sladká, protože z ní tělo bude…

Palačinky z tvarohu a pudinku

Nemusíme chystat jen klasické palačinky. Také tato tvarohovo-pudinková varianta je vynikající. Na palačinky si připravte: 200 ml mléka, 3 vejce, 3 lžíce jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového pudinku a olej nebo přepuštěné máslo na smažení.

Jak na to? Do misky rozklepněte vejce, přilijte mléko, přidejte tvaroh a vanilkový pudink. Suroviny prošlehejte vidličkou nebo metličkou.

Připravte si nepřilnavou pánvičku, rozpalte ji a mírně vymastěte. Těsto důkladně promíchejte ode dna a můžete ho nalít na pánvičku. To dělejte před každým nalitím. Osmažte palačinku po obou stranách a hotovou nazlátlou palačinku můžete hned dát stranou z pánve a naplnit ji podle vlastních představ.

Náš tip: Připravte si hrníčkové palačinky podle tohoto videoreceptu: 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více