Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosové nepečené cukroví: Drobné kousky jen z pár ingrediencí jsou rychle hotové, osvěží je kokos a navoní vaječný likér
Zdroj: Toprecepty, Evickaovecka

Chcete na vánoční stůl připravit nějaké hodně sladké, dobré, ale přitom jednoduché cukroví? Nepečené kokosové kuličky bez problémů připravíte na poslední chvíli a mlsné jazýčky si pochutnají.

Nepečené cukroví

Nepečené cukroví bývá většinou jednoduché, proto ho často chystáme na poslední chvíli. Jde obzvláště salámy či roládky nebo kuličky. Do přípravy můžeme zapojit také děti a užít si společně legraci. 

Kokosové cukroví bez pečení

Strouhaný kokos většinou nesmí chybět v různých druzích cukroví. Kromě pečených kokosových věnečků rádi připravujeme i různé nepečené varianty. Mezi velmi oblíbené druhy nepečeného cukroví patří kuličky. Kokos může být v těstu, ale také navrchu jako ozdoba (na obalení). Ať už bude kokos kdekoliv, platí jednoduché pravidlo. Kokos by měl být je strouhaný a nepřesušený. Tak zůstane šťavnatý (mletý kokos je oproti němu mu velmi suchý) a poznáte ho i podle toho, že má světlejší barvu. 

Ingredience do kokosových kuliček

Velmi oblíbeným druhem jsou domácí varianty známých Raffaello kuliček.

V kokosových kuličkách bývá kromě kokosu také slazené kondenzované mléko, jindy se přidává bílá čokoláda, tuk a cukr. Kokosové kuličky můžeme vylepšit i o trochu alkoholu. Mezi varianty patří rum, případně vaječný likér.

Vánoce

Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství…

Kokosové nepečené cukroví

Na kokosové nepečené cukroví budete potřebovat: 400 g kondenzovaného  slazeného mléka, 200 g cukru moučka, 2 vanilkové cukry a 500 g strouhaného kokosu. Na kokosové kuličky s vaječným likérem: 200 g bílé čokolády, 20 g másla, 100 g cukru moučka, 120 ml vaječného likéru a 120 g strouhaného kokosu.

Jak na to? Na sněhuláky nebo kuličky smíchejte slazené mléko, kokos, cukr moučku a vanilkové cukry. Z výsledné hmoty vytvarujte pomocí formiček třeba právě sněhuláky, ale tvarujte hmotu i jen do kuliček.

Na kuličky s vaječným likérem postupujte následovně. Do kastrolu nalijte vodu a do něj dejte další misku. Do ní nalámejte čokoládu, přidejte máslo, vaječný likér a kokos. Vše dobře promíchejte nechte trochu vychladit v lednici. Pak tvarujte kuličky, které obalujte v kokosu.

Náš tip: Připravte si nepečené kokosové kuličky podle tohoto videoreceptu:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více