Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trojbarevné řezy s krémem: Aby byl krém lehký a nadýchaný, je důležitá správná teplota surovin a tvaroh bez hrudek
Zdroj: Toprecepty, Fokuska

Když se řekne trojbarevné řezy s krémem, můžete si představit řadu variant barev a chutí. A jedna je lepší než druhá. Také ta, kterou vám dnes představíme, nezklame při ochutnání ani na pohled.

Nejlepší řezy s krémem

Trojbarevné řezy krásně vypadají a její příprava nebývá složitá. Základem je těsto, které jednoduše nalijeme na plech a následně ozdobíme krémem. Navrch ještě většinou přijde závěrečná dekorace, ať už ovocem, čokoládou nebo šlehačkou. Tyto řezy krásně vypadají, proto potěší nejen při kávě v neděli, při sváteční příležitosti, ale také třeba jako pozornost, kterou s sebou vezmeme na návštěvu. 

Velmi často v řezech s nadýchaným piškotovým těstem bývá pudinkovo-tvarohový krém, díky kterému je dezert lahodný a rozplývá se na jazyku. 

Pudinkový krém do řezů

Pudinkový krém by měl být hladký, nadýchaný a lehký. Aby se povedl a nesrazil se, je potřeba, aby využívané ingredience měly stejnou pokojovou teplotu. Nezapomeneme je tedy včas vyndat z lednice. Pokud bude máslo ztuhlé, může při šlehání zhrudkovatět. Máslo také nemá rádo vlhké potraviny. Proto pudink vaříme v menším množství tekutiny. Bude pak tužší a krém a krém se nejspíš nesrazí. Dáváme si také  pozor na hrudky v tvarohu. Ty je lepší odstranit předem. Můžeme tvaroh protlačit jemným sítkem a po lžičkách ho přidávat do krému. Pokud budeme mít vaničkový tvaroh, je potřeba ho nechat vykapat, aby nebyl příliš vodnatý.

Sváteční / Nedělní

Nedělní oběd i dnes znamená něco výjimečného. Celá rodina se sejde u jednoho stolu, aby si pochutnala na výborném menu, které paní domu připravila. Sváteční oběd by měl být tříchodový; začínat by se…

Trojbarevné řezy s krémem

Na přípravu řezů s krémem budete potřebovat: 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g cukru, 4 lžíce horké vody, 1 šlehačku v prášku a strouhanou čokoládu. Na krém: 1/2 l mléka, 2 jahodové pudinky v prášku, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh a 250 g másla/Hery.

Jak na to? Troubu předehřejte na 170 °C. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte je do pěny. Postupně zašlehávejte horkou vodu. Vmíchejte mouku a nakonec sníh z bílků. Plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypte ho moukou. Nalijte na něj těsto, vložte do trouby a upečte.

Upečený korpus nechte vychladnout. Připravte si pudinkový krém tak, že z mléka a pudinkových prášků uvaříte v hrnci hustý pudink. Nechte ho vychladit. Nechte povolit tuk. Do studeného pudinku našlehejte cukr, máslo/Heru, vanilkový cukr a tvaroh. Pokud chcete výraznější barvu krému, můžete přidat pár kapek potravinářského barviva. 

Po vychladnutí potřete korpus pudinkovým krémem a na krém natřete vrstvu šlehačky, kterou připravíte podle návodu na sáčku. Na povrch dezertu nastrouhejte čokoládu. Nechte v chladu ztuhnout, a pak pokrájejte na řezy. 

Náš tip: Připravit si můžete i výborné rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem podle tohoto videoreceptu:

Témata

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více