Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíčky patří k oblíbenému občerstvení na oslavách nebo společenských akcích.
Zdroj: Toprecepty

Obložené chlebíčky byly, jsou a budou nedílnou součástí českého rychlého občerstvení, rodinných oslav a firemních večírků. Občas na ně dostaneme chuť všichni, a proto si skočíme do lahůdkářství nebo si narychlo nějaký připravíme doma. Jste v tomto tématu přeborníkem? Zjistíte to v našem kvízu.

Český fenomén 

Chlebíček je česká gastronomická ikona, která v sobě spojuje praktičnost, dobrou chuť a nostalgii. Jako jedno z nejvýraznějších dědictví české studené kuchyně se stal symbolem pohostinnosti i společenských událostí.

Najdeme ho na rodinných oslavách, firemních rautech i při vánočních návštěvách a přestože je jeho základem obyčejný plátek pečiva, dokáže vyvolat stejnou chuť k jídlu jako složitě připravovaný pokrm.

Radost pro všechny

Chlebíčky patří mezi jeden z mála pokrmů, na kterém se shodnou všechny generace. Děti si vezmou ty s vajíčkem, dospělí sáhnou po „něčem vydatném“ a prarodiče ocení, když chutnají pořád stejně jako dřív. Moderní doba sice přináší nové varianty, ale většina lidí se stejně vrací ke klasice. Když jde o chuť, nostalgie vítězí nad experimentem.

Jak se vyznáte

Možná máte pocit, že chlebíčky dobře znáte. Ale víte opravdu, co považujeme v Česku za tradiční a co už je novodobý vynález? Připravili jsme kvíz, ve kterém si to můžete ověřit. Nebojte, není třeba žádná příprava – stačí zdravý rozum, paměť a chuť soutěžit.

A pokud během vyplňování dostanete hlad, tak je to naprosto v pořádku. Podle našich receptů si můžete připravit hned několik skvělých chlebíčků.

 

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli