Česká kuchyně - recepty z masa
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 3 hodinami
„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ Merylas, před 13 hodinami
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
Poslední příspěvky
„tara23: U nás je tarhoňa a těstovinová rýže oblíbena k…“ Veronika.Hrozna, před 3 hodinami
„tara23: Věruš, to samé je i u nás. Manžel kuskus nechce a…“ MarcelaPa, před 5 hodinami
„Simona Skolakova: Simčo bulgr jsem ani nezkoušela . prostě…“ tara23, před 5 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé hot dogy
Přidáno před 13 hodinami
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno před 13 hodinami
Zdravý jetelový sirup
Přidáno 26. 5. 2024 18:05
Piškotová roláda s pomocí varného mixéru
Přidáno 26. 5. 2024 15:20
Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Přidáno 26. 5. 2024 13:52
Guláš na jedničku
Přidáno 26. 5. 2024 09:53
12. 7. 2011 17:42
12. 7. 2011 17:30
Suroviny
1) 600 g tučného masa z bůčku
2) sádlo
3) 1 cibule
4) sůl
5) kmín
6) sladká paprika
7) půl sáčku kysaného zelí
8) hladká mouka
9) 0,25 ml zakysané smetany
Základ na guláš
Vepřové maso omyjeme, odstraníme nejtučnější části a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme sádlo a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli. Přidáme maso a orestujeme. Vše okořeníme kmínem a sladkou paprikou a osolíme. Necháme dusit. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou.
Na řadu přichází zelí
Když je maso poloměkké, přidáme k masu 2/3 kysaného zelí, které jsme si překrájeli na menší kousky. Do guláše vlijeme i lák ze zelí. Dále dusíme, dokud nejsou zelí a maso zcela měkké.
Ze sádla a mouky si vytvoříme hladkou jíšku a přidáme jí ke guláši. Krátce povaříme a na závěr přidáme kysanou smetanu a zbytek pokrájeného kysaného zelí.
Zdroj: http://www.knedlik.cz/recepty/