Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezová šťáva

Mezi oblíbené letní hitovky patří bezový sirup, který snadno zvládnete připravit doma i vy. Využít ho můžete do limonád, čaje nebo jen tak samotný například při nachlazení. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíte, protože vždy se spotřebuje do poslední kapky.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby odležení

60 min (60 min příprava, bez doby odležení)

2. 6. 2012 11:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při nachlazení si vypijte kalíšek sirupu nebo přilejte do čaje http://abecedazahrady.dama.cz/Bez-cerny-a-jeho-vyu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petulen petulen

15. 6. 2021 10:24

Už se dělá :-)

Rybenka Rybenka

23. 5. 2018 12:24

Bajunka88: Já používám kyselinu ascorbovou,je to zrovna ta dávka 2g akorát do tohoto množství,kupuji to v drogerii.:yes:

hosta hosta

22. 5. 2018 17:07

Bajunka88: Přečti si znovu pozorně postup - v bodě 1 se přidává kyselina citronová, podle bodu 2 pomůcka ke konzervování (tak se to přímo jmenuje;-)). Je uvedeno i v surovinách - oboje:-)

Bajunka88

22. 5. 2018 15:45

Ten konuervant je ta kyselina citronova nebo jeste neco jineho. A jestli je to neco jineho jal se to konkretne jmenuje? :-O:-O

Ivana

7. 6. 2017 17:48

Katerina Valigurova: ja mam na obalu napsáno 5g na 1,5 l nálevu.

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

28. 6. 2016 20:38

peter: díky za připomínku,je to sirup,ano,ale my tomu říkámě šťáva :-) a ředíme a chuť stále cítíme :-)

peter

25. 6. 2016 10:15

Tohle je spíše sirup než šťáva ne? Jinak si nedokážu vysvětlit poměr vody a cukru. Ja jsem použil 0,3 kg cukru na 5l vody. Šťáva je výborná,ale když ji trochu náředím,už nevynikne chuť bezoveho květu. Doporučuji vám ten recept poupravit

Mio

19. 6. 2016 17:25

Přidal jsem dva grepy a dva pomeranče,citronů radši víc a míň cukru...ještě sušenou mátu a prostě osvěžující luxus <3

Dryacnice

15. 6. 2014 22:21

magdalenka: trochu jsem ohřála a je to lepší... díky :yes:

magdalenka magdalenka

13. 6. 2014 08:45

Jana:ja rozpúšťam za studena...keď idem okolo, zamiešam. Varom sa chuť zmení, mám vyskúšané. Prípadne to len slabo ohrej.

Jana

13. 6. 2014 08:16

Taky jsem to četla, že se má rozpustit v teplé vodě..takže šťávu asi lehce přivedu k varu, aby se ten konzervant dobře rozpustil :-)

Dryacnice

11. 6. 2014 22:37

Šťáva je výborná :yes:. Chtěla bych se ještě ujistit ohledně konzervování. Také jsem si koupila Dr. Oetkera a přes zamíchání mi na vrchu sklenic zůstává bílý povlak nerozpuštěného prášku. Je to v pořádku? Na návodě je totiž rozpustit v teplé kapalině... Já jen, aby se mi ta dobrota nezkazila :-p. Je fakt, že jsem dala 1,5 sáčku, i když by zřejmě stačil jen 1... předem děkuji

David

3. 6. 2014 18:25

Velmi dobrá:yes: nevydžela:-(:-D ani 2 měsíce:-!

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

21. 6. 2013 06:54

Danča:u nás se sťáva nalévá do pullitrových sklenic,zašpuntuje a dává do sklepa....nezavařuje se,bo je tam pomůcka ke konzervování a taje proti plísním,tudíž se nekazí....posledně jsem taky dávala do petek bo mi nevyěly flašky...taky někdo dává do 5l skleňáku a má v lednici :-)

Danča

19. 6. 2013 22:33

A jak se dá šťáva uchovávat??? Stačí když ji v pet láhvi uložím do sklepa??? Nebo se musí nějak zavařovat???www.toprecepty.cz

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bezová šťáva z květů recept na bezovou šťávu bezinková šťáva bezova stava za studena šťáva z bezových květů jak se dělá bezová šťáva bezová šťáva bez vaření bezová š´táva jak udelat bezovou stavu domácí bezová štáva bez vaření bezová šťáva z květů recepty bezinková štáva recept štˇáva z černého bezu bezováštáva šťává z bezu návod na bezovou šťávu pomůcka ke konzervování bezová sirup bezová štáva z bezového květu

Suroviny: květy černého bezu, voda, citron bio, kyselina citronová, konzervační přípravek, cukr

TopRecepty.cz

Bezová šťáva

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBEw