Smetanové kuře (a názvy receptů)
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 7 hodinami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
Poslední příspěvky
„Dnes u nas vecere, pri praci venku jsem stihla i tak…“ hazel, před 7 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verunko tak jsi šikulka to je dobře,že…“ Simona Skolakova, před 11 hodinami
„Simona Skolakova: Sousedé a sousedky, se šly ujíst, ale nám…“ Veronika.Hrozna, před 13 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 24 minutami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Přečtěte si Zobrazit více
Božsky vláčné hot cross buns: Anglické mazance zvládne podle tohoto receptu každý
Pět možností, jak využít řeřichu: Připravte si polévku, pomazánku, salát nebo skvělý slaný koláč
Co se zbylou bramborovou kaší? Vsaďte na voňavé placky, luxusní pečené krokety nebo jemnou polévku
31. 5. 2017 15:06
31. 5. 2017 14:41
31. 5. 2017 13:59
31. 5. 2017 07:08
30. 5. 2017 21:28
30. 5. 2017 20:09
:www.spigoloso.com/cucina/ricetta-pollo-al-latte-di-jamie-oliver/
www.arabafeliceincucina.com/2015/09/pollo-al-latte-con-alloro-e-noce-moscata.html
Jinak ti dekuji za duveru, ale osobne si nekdy myslim, ze toho ignoruji jeste hodne moc
30. 5. 2017 19:23
30. 5. 2017 18:27
Recept z Gurmetu je asi "echt" sicilský, když do nádivky patří lžíce provensálského koření....
Lenunka:
30. 5. 2017 18:03
30. 5. 2017 18:01
30. 5. 2017 17:56
Druhá věc jsou jídla pojmenovaná podle kraje, regionu, národa...a ta by měla obsahovat, co je pro ten kraj typické, hlavně co se tam třeba pěstuje. Například znojemský napovídá, že v tom budou kyselé okurky, indické předpokládá kari, cizrna, kokosové mléko..ruský boršč asi nikdo neuvaří bez zelí, červené řepy... po židovsku předpokládá česnek, je to prostě klasika. Klidně můžu do hrnce naházet co dům dá a nazvat to "Moje dobrůtka", s tím není žádný problém. Ale pokud to nazvu třeba mexická pánev, a naházím do pekáče rybu, zmrazenou zeleninu s brokolicí a zaleju to vajíčkem, tak je jasné, že to s mexickou kuchyní nemá nic společného.
30. 5. 2017 16:54
sicilske-kure_2077456587.docx
30. 5. 2017 14:19
Tenhle z Gormetu jsem potkala taky, s mlékem, ne smetanou. Kde jsou ty tebou zmíněné potkané "spousty receptů" se smertanou?
30. 5. 2017 14:12
Nechci se vam plest do diskuze,ale mozna ,by se melo za nazvem receptu,psat original,nebo recept podobny.Vzdyt i gulase,nebo jinych receptu se pise;gulas zase jinak.....
A je to stejne,jako,se spanelskymi ptacky a nebo holandskym syrem.Toto je pouze muj nazor.
Preji pekny den.
30. 5. 2017 11:40
Sikulka7: určitě každý může svůj pokrm nazvat jak chce, ale i když svíčkovou nazve "Nedělní mňaminka", stále to bude svíčková. A opak je pravdou - pokud nazve svíčkovou jídlo, do kterého přidá rajčata, je už někde jinde. U národních jídel typických pro určitou zemi, oblast, to platí dvojnásob. Proto jsou všechny oponující komentáře naprosto legitimní.