Smetanové kuře (a názvy receptů)
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 8 minutami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
Poslední příspěvky
„U nás iba rýchla zeleninová krupičková, fazuľové lusky -…“ magdalenka, před 14 minutami
„MarcelaPa: jednoduché a skvelé, že?“ magdalenka, před 18 minutami
„Přeji všem pěkné odpoledne , my jsme dnes měli placky s…“ MarcelaPa, před 38 minutami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 6 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí marmelády? Přinášíme zaručené rady, se kterými se vždy povedou!
Bramborový knedlík jako od maminky: Důležitý je správný typ brambor, rychlé zpracování těsta zabrání jeho řídnutí
Retro cukrárna: Kremrole z jemného křehkého těsta plněné nadýchanou náplní z bílků a cukru se rozplývají na jazyku
31. 5. 2017 15:06
31. 5. 2017 14:41
31. 5. 2017 13:59
31. 5. 2017 07:08
30. 5. 2017 21:28
30. 5. 2017 20:09
:www.spigoloso.com/cucina/ricetta-pollo-al-latte-di-jamie-oliver/
www.arabafeliceincucina.com/2015/09/pollo-al-latte-con-alloro-e-noce-moscata.html
Jinak ti dekuji za duveru, ale osobne si nekdy myslim, ze toho ignoruji jeste hodne moc
30. 5. 2017 19:23
30. 5. 2017 18:27
Recept z Gurmetu je asi "echt" sicilský, když do nádivky patří lžíce provensálského koření....
Lenunka:
30. 5. 2017 18:03
30. 5. 2017 18:01
30. 5. 2017 17:56
Druhá věc jsou jídla pojmenovaná podle kraje, regionu, národa...a ta by měla obsahovat, co je pro ten kraj typické, hlavně co se tam třeba pěstuje. Například znojemský napovídá, že v tom budou kyselé okurky, indické předpokládá kari, cizrna, kokosové mléko..ruský boršč asi nikdo neuvaří bez zelí, červené řepy... po židovsku předpokládá česnek, je to prostě klasika. Klidně můžu do hrnce naházet co dům dá a nazvat to "Moje dobrůtka", s tím není žádný problém. Ale pokud to nazvu třeba mexická pánev, a naházím do pekáče rybu, zmrazenou zeleninu s brokolicí a zaleju to vajíčkem, tak je jasné, že to s mexickou kuchyní nemá nic společného.
30. 5. 2017 16:54
sicilske-kure_2077456587.docx
30. 5. 2017 14:19
Tenhle z Gormetu jsem potkala taky, s mlékem, ne smetanou. Kde jsou ty tebou zmíněné potkané "spousty receptů" se smertanou?
30. 5. 2017 14:12
Nechci se vam plest do diskuze,ale mozna ,by se melo za nazvem receptu,psat original,nebo recept podobny.Vzdyt i gulase,nebo jinych receptu se pise;gulas zase jinak.....
A je to stejne,jako,se spanelskymi ptacky a nebo holandskym syrem.Toto je pouze muj nazor.
Preji pekny den.
30. 5. 2017 11:40
Sikulka7: určitě každý může svůj pokrm nazvat jak chce, ale i když svíčkovou nazve "Nedělní mňaminka", stále to bude svíčková. A opak je pravdou - pokud nazve svíčkovou jídlo, do kterého přidá rajčata, je už někde jinde. U národních jídel typických pro určitou zemi, oblast, to platí dvojnásob. Proto jsou všechny oponující komentáře naprosto legitimní.