Smetanové kuře (a názvy receptů)
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 5 hodinami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
Poslední příspěvky
„Julia Oskerova: děkuji, Juli, za recept. Zkusím je udělat.…“ MarcelaPa, před 5 hodinami
„MarcelaPa: Králičie pečienky som urobila tak, že som si…“ Julia Oskerova, před 11 hodinami
„Přišly na celé odpoledne děti a děda už dělá palačinky“ tara23, před 11 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 15 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 21 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kam pro svatomartinskou husu: Kilo za 159 Kč se nabízí v akci v supermarketech, na farmách vyjde jeden kilogram i na tři stovky
Jak efektivně mrazit vejce? S bílky je to snadné, žloutky potřebují předem tuhle jednoduchou úpravu
Jak dlouho skladovat jídlo v lednici? Čistý vývar může za určitých podmínek vydržet týdny, nejchoulostivější je mleté maso
31. 5. 2017 15:06
31. 5. 2017 14:41
31. 5. 2017 13:59
31. 5. 2017 07:08
30. 5. 2017 21:28
30. 5. 2017 20:09
:www.spigoloso.com/cucina/ricetta-pollo-al-latte-di-jamie-oliver/
www.arabafeliceincucina.com/2015/09/pollo-al-latte-con-alloro-e-noce-moscata.html
Jinak ti dekuji za duveru, ale osobne si nekdy myslim, ze toho ignoruji jeste hodne moc
30. 5. 2017 19:23
30. 5. 2017 18:27
Recept z Gurmetu je asi "echt" sicilský, když do nádivky patří lžíce provensálského koření....
Lenunka:
30. 5. 2017 18:03
30. 5. 2017 18:01
30. 5. 2017 17:56
Druhá věc jsou jídla pojmenovaná podle kraje, regionu, národa...a ta by měla obsahovat, co je pro ten kraj typické, hlavně co se tam třeba pěstuje. Například znojemský napovídá, že v tom budou kyselé okurky, indické předpokládá kari, cizrna, kokosové mléko..ruský boršč asi nikdo neuvaří bez zelí, červené řepy... po židovsku předpokládá česnek, je to prostě klasika. Klidně můžu do hrnce naházet co dům dá a nazvat to "Moje dobrůtka", s tím není žádný problém. Ale pokud to nazvu třeba mexická pánev, a naházím do pekáče rybu, zmrazenou zeleninu s brokolicí a zaleju to vajíčkem, tak je jasné, že to s mexickou kuchyní nemá nic společného.
30. 5. 2017 16:54
sicilske-kure_2077456587.docx
30. 5. 2017 14:19
Tenhle z Gormetu jsem potkala taky, s mlékem, ne smetanou. Kde jsou ty tebou zmíněné potkané "spousty receptů" se smertanou?
30. 5. 2017 14:12
Nechci se vam plest do diskuze,ale mozna ,by se melo za nazvem receptu,psat original,nebo recept podobny.Vzdyt i gulase,nebo jinych receptu se pise;gulas zase jinak.....
A je to stejne,jako,se spanelskymi ptacky a nebo holandskym syrem.Toto je pouze muj nazor.
Preji pekny den.
30. 5. 2017 11:40
Sikulka7: určitě každý může svůj pokrm nazvat jak chce, ale i když svíčkovou nazve "Nedělní mňaminka", stále to bude svíčková. A opak je pravdou - pokud nazve svíčkovou jídlo, do kterého přidá rajčata, je už někde jinde. U národních jídel typických pro určitou zemi, oblast, to platí dvojnásob. Proto jsou všechny oponující komentáře naprosto legitimní.