

Telecí žebro na kysané smetaně v PH
Suroviny 4 porce
- 1 kg telecího žebra s masem
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3-5 cm čerstvého zázvoru
- 1 rovná lžíce sladké mleté papriky
- 1 kysaná smetana 16%
- 2 lžíce polohrubé mouky
- kousek másla na zjemnění omáčky
- sůl
Postup přípravy receptu
Do PH dáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli i česnek, zasypeme paprikou a nastrouhaným zázvorem, zalijeme litrem vody, osolíme, promícháme a do toho dáme telecí maso na kostky i s žeberními kostmi a pomalíme 4-6 hodin na High.
Tak 30 minut před koncem přilijeme zakysanou smetanou s rozšlehanou moukou a omáčku dosolíme a chceme-li omáčky víc, přilijeme trochu vody, necháme dovařit.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíkem, nebo rýží a dovedu si představit i nějaké větší těstoviny. Je to podobné kuřeti na paprice, ale ten zázvor vykoná zcela jinou chuť a k mému překvapení dobrou!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Telecí žebro na kysané smetaně v PH
-
Bibinko,kuřecí na paprice a s čerstvým zázvorem dělávám.Je to náramná dobrota,takže tu chuť telecího žebírka si dovedu vybavit.Za dobrotu desítečku
-
varilamyskakasicku:Ivčo, moje maminka telecí žebro jinak nedělala, než pekla s nádivkou a my jsme se toho nemohli dojíst
a když tam byly ledvinky, tak o ty jsme se se ségrou praly
Původně jsem to chtěla z toho žebra udělat, ale bylo tak malé, že nešla udělat kapsa
-
Jitkas: děkuji, možná to bude i v té stařičké kuchařce " Z naší vesnice" kouknu se, jsi moc hodná
-
varilamyskakasicku: najdes pod nazvem-Nadivane teleci hrudi(zebro) v kazde dobre knize receptu.Je to jeden z typickych prvorepublikovych dobrych pokrmu.
-
rihana: plněná? Rihanko, tak to sem dej pak receptík, ju, ráda se podívám
-
telecí to bude dobrotisko
-
PH nemám, ale musela to být náramná dobrota
-
Jana Remkova: řekni, máš ho, já se na něj denně dívám, ale radši bych viděla kousek divočiny, srnčí, kančí, jelení nebo tak, to nevím, jak chutná, dala bych si a jak
-
Já někdy seženu telecí žebra u soukr.řezníka, dělám je plněné. Tenhle recept ale určitě vyzkouším.
-
yanull: jj Jaňulko, díky tobě
, teď už jsem za něj hodně ráda
Jana Remkova:asi jóóó, jinak to nevidím -
Na zázvoru dělám králíka a je to dobrůtka, telecí bude neméně dobré, tudíž oceňuji bodem a jsem ráda, že PH u "Bibinků" hezky maká, ani u nás nezahálí, dnes v něm byla hovězí oháňka k mání
+6
-
Bibinka: Tak Jani, jak to vidím, zajedeme asi k Ivě na telecí, co?? Na svátky aspoň...
No jo, Praha..
-
Jana Remkova:Jani, já už ho taky neměla léta letoucí, není moc k mání a když náhodou je, tak je drahé a to nekupuji za tak nekřesťanské peníze
U naší Jany se poráželo, tak mi nějaké to kilečko donesla, ale už mám jen jeden kus, asi kilčo na řízky
-
Jana Remkova: telecího je tu mraky a nikdo ho ani tak nekupuje, jako kuřecí v "akci"
, ale telecí jsem včera viděla, ale nikdo ho ani člověče nebral?? Ale telecí žebra hm - to jsem tedy, stejně jako ta líčka vůbec nikdya nikde neviděla, to bych si sáhla pro oboje
-
Sakra Jani, kde všichni berete to telecí??
Paráda!!