Přesunutá diskuse k receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/65125-prave-sloven
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 1 hodinou
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, před 21 hodinami
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
Poslední příspěvky
„Hezký den, u nás dnes kapustové karbanátky s bramborovou…“ tara23, před 1 hodinou
„Hezký den polévka ještě dnes pórková a plněné papriky s…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Hezký podvečer U nás byly halušky ..a dnes nadivoko-…“ Eviip, před 18 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 59 minutami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 23 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelníček Sarah Ferguson: Exmanželka britského prince Andrewa miluje makrelu a ujíždí na ovocných bonbónech
Peče celá země vyhrál Vojtěch. Já bych chtěl všem poděkovat, prohlásil se slzami v očích
Meruňkové čatní: Kombinace meruněk s jablky a octem vytvoří jemnou sladkokyselou chuť, tu pikantní dodá závor a chilli
28. 11. 2020 21:59
Dajda
28. 11. 2020 20:32:39
smazat
Eja57: Moc prosím moderátorky o smazání vulgárních komentářů paní Sebinah.
Odpovědět označit komentář/příspěvek 0 0
magdalenka
magdalenka
28. 11. 2020 20:13:58
smazat
Sebinah: vy ste si naozaj splietli web.
Odpovědět označit komentář/příspěvek 1 0
Sebinah
Sebinah(autor receptu)
28. 11. 2020 20:11:02
smazat
tejaja:
Pani si asi myslí, že zjedla všetku múdrosť sveta však?
Mne je šumafuk, či podľa nejakej storočnej mudrlantky vajce do halušiek patrí alebo nie, keď ich raz robím a poznám takto.
Mimochodom, ja som si sem pre radu neprišla, tak mi ju nestrkajte. Asi neviete že nevyžiadané rady nemá nikto rád, však?
Odpovědět označit komentář/příspěvek 0 3
magdalenka
magdalenka
28. 11. 2020 20:02:27
smazat
Sebinah: ja by som vás poprosila, či ste neuvažovali o zmene názvu receptu, napr. na halušky mojej babky... alebo halušky našej rodiny...v tom prípade nikto ani necekne kvôli množstvu masla, aj keby ho tam bolo dve kilá na 300 g zemiakov, alebo akú múku dávate...proste vám tak chutia, je to vaša vec, váš recept...ale pravé slovenské to nebudú...aj keď vás to tak naučila babka a chutí to všetkým vašim známym...
Ak tu niečo zverejníte, musíte rátať aj s reakciou, ktorá sa vám nebude páčiť...a vyhrážať sa, že odídete na iný web je detinské...na druhej strane, kto vie, možno sa tam budete cítiť lepšie. Tu sa arogancia a ješitnosť veľmi nenosí.
Odpovědět označit komentář/příspěvek 5 0
hospodyne
hospodyne
28. 11. 2020 19:55:04
smazat
tejaja:
Odpovědět označit komentář/příspěvek 0 0
tejaja
tejaja(moderátorka)
28. 11. 2020 19:52:57
smazat
Sebinah: No, ak ja sa budem odvolávať na svoju babičku, tak tá by mala 124 rokov. Ale necháme babičky na pokoji, nezodpovedajú ani za naše vedomosti, ani za náš charakter a slušnosť.
Maslo skutočne do halušiek nepatrí. V časoch, keď halušky vznikli a udomácnili sa na Slovensku, bolo maslo luxus, skôr pre bežných ľudí nedostupné. To, že vám to chutí, verím, a je to ok, ale to ešte neznamená, že to tak má byť. Rezance s tvarohom a maslom áno, ale halušky nie.
Ak urobíte halušky s hladkou múkou, tak tam to vajce dať musíte, inak to bude veľmi mäkké. Skúste raz bez vajca a s polohrubou múkou.
Čo sa týka zmeny receptúry, máte pocit, že som vám ju zmenila? Pokiaľ vidím, recept je v pôvodnom stave.
Každý má iný spôsob prípravy toho istého jedla, to je ok, ale kopať nožičkami a biť pästičkami okolo seba ako malé dieťa len preto, že ľudia vyjadria svoj názor, mi príde detinské, a prepáčte, aj hlúpe. Múdry človek si nechá poradiť a zvažuje každý názor, pretože z každého názoru si môže niečo vziať za svoje a poučiť sa.
A keď som už babičkou začala, tak aj skončím. Tá moja babičky mi vždy prízvukovala: Uč sa, pýtaj sa, buď zvedavá a chci vedieť, inak budeš hlúpa celý život. A mala pravdu.
A úplne nakoniec vám zakafrem: Pekný večer
Odpovědět označit komentář/příspěvek 6 1
Wikki
Wikki
28. 11. 2020 19:45:40
smazat
Halušky vypadají moc dobře. Taky dávám vajíčko.
Odpovědět označit komentář/příspěvek 1 0
zdenka.s
zdenka.s
28. 11. 2020 19:22:58
smazat
Dajda: tak teď jste přesně vystihla to, co mě napadlo už odpoledne při čtení komentářů . Přehnané sebevědomí a absolutní neschopnost přijmout slušné a oprávněné ,dobře míněné rady ,o slušnosti ani nemluvě
Týká se i segedínské ho guláše
Odpovědět označit komentář/příspěvek 0 1
Dajda
Dajda
28. 11. 2020 19:14:22
smazat
Eja57: Já mám pocit, že nejvíc se teď doma nudí příslušníci naší mladé generace a jsou celí nesví z toho, že když něco udělají (a nejde jen o výkony u plotny), tak jim netleská půlka zeměkoule.
Odpovědět označit komentář/příspěvek 4 0
Eja57
Eja57(moderátorka)
28. 11. 2020 17:54:17
smazat
Sebinah:
Ta ufrflaná stará bába co se doma nudí je super
Odpovědět označit komentář/příspěvek 0 0
Sebinah
Sebinah(autor receptu)
28. 11. 2020 17:50:44
smazat
cathleen:
Nie. To patrilo k inému receptu.
Odpovědět označit komentář/příspěvek 0 0
cathleen
cathleen(moderátorka)
28. 11. 2020 17:49:40
smazat
Sebinah: Masox dáváte opravdu do halušek
Odpovědět označit komentář/příspěvek 0 0
Sebinah
Sebinah(autor receptu)
28. 11. 2020 17:36:35
smazat
Eja57:
A taktiež ste zvyklí každému skaziť radosť a chuť do varenia.
Však ja sa slušne chovám.
No a pre vaše info, pripomienkovať sa recept dá aj normálne iným spôsobom a nie jak ufrflaná stará bába ktorá musí nad všetkým ohrnúť nos. Pretože sa doma očividne nudí.
"Omg, proč masox...?" Pretože nám to tak chutí. No a čo teraz?
Odpovědět označit komentář/příspěvek 0 2
Eja57
Eja57(moderátorka)
28. 11. 2020 17:28:50
smazat
Sebinah: podepíšu...jiný web!!! tady jsme zvyklí se chovat slušně
Odpovědět označit komentář/příspěvek 6 0
Sebinah
Sebinah(autor receptu)
28. 11. 2020 17:23:16
smazat
tejaja:
Recept mam od svojej 80 ročnej babičky a HLAVNE to osmažené maslo nám všetkým doma na tom chutí najviac. Vajíčko tam patrí a sú chuťovo lepšie s HLADKOU múkou. Už mi hrozne veľa ľudí v ČR povedalo že moje halušky aú najlepšie aké kedy jedli. :) Takže sa mi láskavo prestaňte kafrať do receprov a meniť mi receptúry, inak pôjdem na iný web. Ďakujem.
• tejaja(moderátorka)
28. 11. 2020 20:47:18
smazatupravit
Diskusia k receptu bola presunutá tu: www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=5053
Odpovědět označit komentář/příspěvek 1 0
• tejaja(moderátorka)
28. 11. 2020 14:18:46
smazat
Do bryndzákov určite nie maslo, ale poriadne vyškvarená údená slanina aj s tukom, ktorý pustí. Ostatne, ako do všetkých halušiek, či s bryndzou, tvarohom, kapustou, kyslou kapustou...
Do cesta nie vajce, a dávame polohrubú múku, halušky s hladkou sú príliš mäkké, ale to je asi vec chuti.
Odpovědět označit komentář/příspěvek 2 0
• Sebinah(autor receptu)
28. 11. 2020 12:41:07
smazat
Ano, ona napríklad tá bryndza veľa masla pohltí
Ale kto chce, môže dať menej, samozrejme.
Prajem dobrú chuť!
Odpovědět označit komentář/příspěvek 0 0
• Majkaa
28. 11. 2020 12:26:28
smazat
Celé máslo na tolik brambor Do pravých slovenských halušiek patří vysmažená slaninka
Odpovědět označit komentář/příspěvek 2 0
•