Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Soutěž Peče celá země vyhrál talentovaný Vojtěch Vrtiška! Po deseti týdnech klání a napjatém posledním díle, kdy po prvních dvou výzvách zdaleka nebylo jasno, vyhrál favorizovaný student medicíny Vojta.

Dramatické finále

Je jasno. Desátý díl soutěže o nejlepšího amatérského pekaře a cukráře rozhodl. Dle očekávání vyhrál neskutečně talentovaný Vojtěch Vrštiška, ačkoliv první dvě výzvy mohly mnohé znejistit. V osobní i technické výzvě totiž skvěle zaválela Tereza, které se mimo jiné perfektně povedl náročný dort St. Honoré.
Finálový díl cukrářského klání z barokního zámečku Bon Repos se nesl ve znamení party. Osobní výzva byla řádně studená, tři finalisté museli předvést, jak umí připravit domácí nanuky a zmrzliny, a to včetně kornoutů nebo sušenek.

Skromný vítěz

Technická výzva byla ve znamení patrona francouzských pekařů a cukrářů jménem St. Honoré. A v kreativní výzvě soutěžící hostili své nejbližší, přátele a kolegy z minulých dílů, kteří je přišli podpořit. Byla zahradní party!

A na té svoji preciznost a smysl pro detail předvedl Vojta. Stal se tak prvním mužským výhercem amatérské soutěže pekařů a cukrářů.

Vojta výhru přijal s pokorou a slzami v očích. Já bych chtěl všem poděkovat," prohlásil a dodal, že úspěch není o jednotlivci a že to bylo o úžasné partičce, která se v soutěži sešla. 

To řekl kluk, který celou dobu pomáhal a radil všem, a to i v posledním díle. První rozhovor s Vojtou po finále si můžete přečíst zde.

Vojtovi gratulujeme a pokud si chcete připomenout jeho cestu soutěží, podívejte se do naší galerie:  

Fotogalerie - Vojtěch Vrtiška - vítěz Peče celá země

Ukázat 42 fotografií

Třetí řada Peče celá země

Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.

Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024

Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty.  Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více