Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Papričko, bigos je,dá se říct, národní jídlo Poláků, který neradi k něčemu přirovnávají - jako my gulášek, svíčkovou atd...Jenže jako všude, co člověk+rodina to jiný recept a každý je ten pravý - jako u nás ;-) - shoda je v tom, že zelí kysané a čerstvé nesmí být ve větším množství než maso. Jenže - někde hlasují jen pro kysané, jinde pro sterilované, jinde jen pro čerstvé, jinde pro všechny druhy najednou - ale nikde nechybí! (Možná ano,ale pak by ti každý normální Polák řekl, - to není bigos :-D)Určitě dělat aspoň z 2 druhů mas a nějaké klobásky - kořenit LIBEČKEM,majoránkou, bylinkovým pepřem¨, bobkovým listem¨, paprikou. A HLAVNĚ - NEJMÉNĚ 2(ALE TO JE MÁLO) TO NECHAT ODLEŽET. Já díky svým "praštěným" příbuzným manžela, kteří se roztáhli až na Balt atd, jsem prostě vychytala pro nás i příbuzné to nejlepší, nebudu přece pro každou familii vyvářet extra, když se sjedou :-D a to je na vánoce a velikonoce.Pochutnaj si Bavoráci, Poláci ...atd. Dá to malinko práce, ale jak se rozleží ..nemá chybu.... Dyk to znáš, copak svíčková nebo gulášek není nejlepší po 3 dnech? ;-)

Už se těším na recept.:-p:-p Vůbec netuším co to je BIGOS, jen vím, že je to z Polska. Špagetko vař a foť, ať máme co obdivovat. :-);-)

skvělý, bez tlakáče to je lepší - ty 2 hodky, no 3 i s přípravou stačej. Jen to rozležení, fakt je to den ode dne lepší ať si Unie říká co chce...

no ja tlakovy hrniec nemam, takze davam tomu max den.

výbusna týýýýden neeee :-D. ale týden i víc ti vydrží ( u nás je maximum 5 dní, je to fakt něco a vyplatí se ve větším množství). Ovšem je fakt, že ho s láskou můžeš vařit i 4 hodiny. ;-). Neboj, já se vším ( i s tou láskou :-*) ho vařím 2 - na tohle totiž papiňák nepoužívám, ale šlo by to. Jen musím stihnout i fotky nedotčeného papání. Ono těch variant he jako u nás guláše, takže díky mým drahým jsem ze všeho vybrala to nej....:-p A hlavně tu láásku ;-);-)

spagetka prosim vloz ho....moj manzel si ho vzdy kupuje v tes cu v bb, lebo ja si neviem predstavit, zeby som ho varila tyzden, ako sa pise v polskych recpetoch;-) a dufam,ze sem das tu zrychlenu verziu.

Recept tu není, tak ho sem můžu dát.:-p;-)

já teď jdu na bigos, kterého musím udělat dost, aby se dostatčeně rozležel, protože pak se chci trošku věnovat vánočnímu cukroví, které musí odležet, tak abych nemusela tak do soboty vařit, ale on ten bigos je nejlepší až tak po 4-5 dnech.

Vybusna - zkus to někdy v té formě "srnčí hřbet". Opravdu je to rychlovka a výýýýborná. Ta šťáva - výpek - zůstane v mase, nic nevyteče. Stojí to za zkoušku.Je to pod názvem "sekaná v srnčím hřbetě"

Jano, koukám, že vám z oho prásátka brzo nic nezbyde :-D:-)):-D

No, u nás je dnes pečený bůček, špenát a bramborový knedlík:-p

svetlana nechala som sa inspirovat......a vecer veceruci som upiekla fasirku z kila masa....neskutocne dobra sa mi podarila. vyuzila som peldin napad s horcicouhttp://www.toprecepty.cz/recept/2530-sekana/

...tak já jsem včera pekla sekanou v srnčím hřbetu...na dnešek - prý...večer jí tam zbyla slabá půlka...tak nevím...

spagetka, prdelačka došla, to víš, když podělíme celou rodinu, jsme rádi, že nám vyšla na oběd.:-// Marti, řízky jsou takový univerzál, když už fakt nevím, co bych vařila a hlavně, nikoho tím, jak se říká neurazíš.:-) Zítra bude svíčková v sekané a zelňačka :-p

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ tara23, před 2 hodinami

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více