Houbová omáčka od Daniely

daniela smecova Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 8 porcí Omáčky 14 názorů

522
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Suroviny

0,1 dcl oleje
1/4 másla
1 cibule (větší)
1/2 kg hub
2 kostky zeleninového bujonu
1/2 l smetany (12%)
4 dl mléka
1 šlehačku (malou)
sůl
bílý pepř
bobkový list
hladkou mouku (na zahustění)
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestuj cibuli do sklovita, přidej bobkový list, houby, které restuješ dál s cibulí asi 10 minut na mírném ohni, přidej máslo, až se rozpustí osol, opepři a zalij smetanou a mlékem, přidej zeleninový bujon. Nech vařit asi dalších 10 minut.

  2. Mezitím rozšlehej ve šlehačce hladkou mouku a zahusti omáčku. Nech provařit asi 5 minut, aby se ztratila chuť mouky.

Poznámka

Zkus a uvidíš, že je vynikající, dobrou chuť přeje Daniela

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbová omáčka od Daniely

  • El.Magios El.Magios

    ahoj :-)...dneska jsem vyzkoušela a musím říct, že luxus :yes:...přesně takovou dělala moje babička...i přítel se olizuje až za ušima :-p...:-K

    Odpovědět

  • lucka lucka(neregistrovaná)

    Ahoj, ještě jsem to nezkoušela,ale zítra jí zkusím.Hřibů máme habakuk":-)):-8:yes::-D:-K

    Odpovědět

  • Žaneta Žaneta(neregistrovaná)

    Před chvílí dovařeno, novomanžel si pochutná, je úžasná a rychlá, takových tu více, mooooc díííky!!!:-p:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Dovolím si přidat foto. Je to snad jediná houbová omáčka bez zakysané smetany, co jsem našla;-)

    Odpovědět

  • Garficka Garficka

    Bomba omáčka, udělala jsem dle Vašeho receptu a mamky přítel prohlásil, že je lepší, než ta, co dělá mamka. A to už je co říct :-D Je pravda, že určitě není dietní, ale je přímo lahodná. děkuji za recept, houbovou omáčku už nikdy jinak:yes:

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    výborný :-)):-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Markulin Markulin

    Výborná majda!!! Právě jsem ji dovečeřela... Dala jsem akorát místo zel. bujonu kostku Masoxu a lžičku hořčice... A naprostá spokojenost.Díky za skvělý recept. :-K ;-) :yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Danielko, dělám stejně, jen omáčky zahušťuji vodou s moukou (nemusím stále míchat) a pro rozvaření teprve naliji šlehačku a nechám už jen převařit- je to velká mňamka :yes::-D

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Dělám skoro stejně a moc si pochutnávám.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Omáčka je moc dobrá, moje maminka dělává skoro stejnou. :-p Poslala jsem obrázky. :-)

    Odpovědět

  • Bibinko,je pravda,že jsem tady delší dobu,ale pracovala jsem v cizině a dnes jsem náhodou zaběhla na top recepty a nějak mi napadlo se podělit o tento recept který je můj se podělit.Určitě se teď tady objevím častěji a přispěji i jinými recepty.:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Danielko, myslela jsem, že jsi nová a ty jsi tu už 2 roky a teprve teď si se projevila:-?:-O Jak si to vydržela sem tak dlouho nezavítat:-? Je fakt, že hrozí závislost na Topky:-D:-))

    Odpovědět

  • Libor Tafat Libor Tafat

    Ahoj vyzkoušel jsem to a je to lahůdka:-p takže bod ode mne.Teď je hub moře tak vařte. Ahoj LT.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Danielo, vítej na topreceptech!!:-) Já takhle velmi podobně dělám houbovou omáčku také a je skvělá. Nedávám zeleninový bujón a bobkový list, houby mají svou vlastní specifickou vůni. Plus pro tebe,;-) ať se ti tady líbí!!:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo