Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

WMichaela Medkova: Věř, nevěř , u nás dnes : květák , jako mozeček , nové brambory , okurkový salát.
Polévka hovězí ze včera.Pórkovou , to ne , to radši párkovou...:-D :-))
Než jsem stačil vyfotit mojí porci, mamča mi čordla salát:-)) byl teda její,já ho nejím;-)

Příjemné dopoledne :-), dneska si dáme bramborové šišky plněné mákem s cukrem a máslem :-p.

Hezký den, u nás dnes květák na mozeček a nový brambor,okurkový salát, polévka pórková.:-p

Zdravím, víkend byl plný oslav, po dlouhé době jsem nevařila - včera jsme tedy nezbytkovali. Tento týden si to vynahradím :-). Včera byla žampionová omáčka s brambory a vejci, dnes budou kuřecí křídla s šopským salátem. Všem přeji krásné dny ;-)

Dnes jsem k večeři uvařila polévku z libečku s kroupami od ivulinky a k ní pečivo.:-p

Penne s kuřecím masem a smetanovo-špenátovou omáčkou. Mňamka. :yes:

Přeji hezký den :-) dnes máme zeleninovou polévku s krupicovo vaječnou jíškou a fazolky na kyselo s bramborem;-);-):-K

Hezké ráno :-K, dneska máme smažený kuřecí řízek s bramborem a švestkový kompot.

jarda Kadic: Dovolím si přidat můj způsob zahušťování. Nezahušťuji hned od začátku, ale když dám vše vařit do hrnce, tak si hned v misce rozmíchám mouku s vodou. Dávám hladkou a výběrovou 1:1. Mouka ve vodě pěkně nabobtná, dávám ji posledních 20-30 minut vaření a je to zcela dostačující;-):-p.

cathleen: Jak jsem našla, tak jsem zkopírovala ....:-D:-D:-D
Já bych se nebála ani toho většího zahuštění (pokud se mouka nepřipálí) - vždycky lze rozředit.
Pokud zahušťuješ jíškou, také ji dáváš hned na začátku?
Já pořád váhám, zda pomaláček koupit, když na něj nemám místo - to by znamenalo něco jiného vyhodit, ale pokud by se mi tam mouka nebo jíška nepřipalovala, tak bych do něj asi šla. Máme rádi omáčky a to stání u plotny a stálé míchání mne nebaví. :-(
Pokud bys dělala jen omáčku bez masa (třeba koprovou, svíčkovou, rajskou) - jak dlouho a na jaký stupeň?:-?

Dnes máme ještě to vepřové na žampionech,akorát mamče jsem místo knedlíků uvařil brambory.Jo a ještě máme hovězí polévku.
Zítra budu malovat kuchyni,tak to tady mám jak po výbuchu;-)
Jo a ještě,co se týče vaření v PH a celkově : mamča je asi 5 let po operaci střev,nemám to lehké s vařením,proto se třeba bojím použít kupovanou smaženou cibulku atd. Radši si všechny suroviny upravim sám,abych věděl na čem jsem co dělal......;-)

cathleen: naprostý souhlas,každý hrnec se hodí na něco jiného.Třeba hovězí,či kuřecí vývar je z PH moc dobrý:yes::yes:
Protože jsem chlap a nerad myju nádobí,na omáčky budu radši používat tlakáč.Už kvůli tomu zahuštění - nemám ten správný odhad a rádi používáme k zahuštění i smetanu.
Takže konstatuji : za ty peníze,co jsem za PH dal to už kvůli těm vývarům stojí.Kupoval jsem ho v “ akci “, tudíž celkem levně, takže celkem spokojenost;-)

Hezký den,u nás pečená krkovička, nové zelí a chlupáče, polévka hovězí s nudlema:-p

jarda Kadic: k papiňáku jsme se teď po delší době vrátili také, ale přesto masa i omáčky, polévky z PH miluju. Ono je asi dobré použít každý z téch hrnců na něco jiného.
Cibulku mám koupenou i smaženou sušenou, kdybych chtěla jídlo navonět bez špinění pánve. V noci vaříme výjimečně, spíš něco, co se opravdu nemusí vůbec hlídat, míchat, ochutnávat. A přes den klidně i tu omáčku - odskočit ze zahrady, zamíchat a zas se vrátit ven, zvládne přeci levou zadní i manžel.;-)

Nadja: :-O jááá že napsala slovo manža? Ale fuj:-Dstydím se až do morku kostí...tehdy to nebylo používané tak moc jako teď, kdy si ho vybavím ve spojení -manža si čvachtal- bléé.
Každopádně - tohle zahušťování mám opravdu vyzkoušeno a opravdu nám omáčky moc chutnají.:yes: Doporučila bych ho asi jen těm, kdo už mají ve vaření nějaký odhad. Ono to v PH zhoustně až po delší době, tak ať si to třeba začínající kuchařka nepřehustí.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více