

Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Suroviny 3 porce
- 500 g vepřového plecka
- 2 velké cibule
- 8 stroužků česneku
- 2 lžičky celého kmínu
- 2 pl oleje nebo 1 pl sádla
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 100 ml Rulandského bílého vína
- 100 ml vody
- pl= polévková lžíce
- kl=kávová lžička
Postup přípravy receptu
Maso opláchneme, osušíme, tučnější části trochu odřežeme a pokrájíme na drobné kostičky. Ostatní maso nařežeme na kousky cca 7x7cm. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na půlplátky.
Do rozehřátého papiňáku dáme na tuk kmín a kostičky tučnějšího masa a necháme mírně osmažit. Přidáme maso, cibuli a česnek a necháme maso zatáhnout. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a hrnec uzavřeme. Od doby varu na slabém plameni dusíme 25 minut.
Po ochlazení hrnec oteveřeme, obsah hrnce přemístíme do vhodného pekáčku a nejlépe pod grilem chvilku zapečeme na hezkou zlatavou barvičku.
Podáváme se šťouchanými brambory, přelité výpekem a s kyselou okurkou.
Hodí se také zelí a kynutý, či bramborový knedlík.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem obě verze:-) Okurky jsem připravila podle receptu od Světlany. Pochutnáváme si na nich každý rok.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
-
MirekS:
MamlajdaD:
Moc děkuji za milé komentáře a moc hezké fotky
Jsem ráda,že jste si vybrali tento recept a že se Vám líbí
-
Anna Kocikova:
Udělala jsem! Plusy receptu: skvělá chuť, snadná a celkem rychlá příprava, brambory jako jednoduchá ale vhodná příloha, a o rychlosti "přípravy" nakládaných okurek ani nemluvím!
Ale jeden minus to tedy má! Nutí to člověka k přežírání!
Dík za skvělý recept, moc jsem si pochutnala, měla jsem s bramborem obědu, i jen s chlebem k večeři. Obojí skvělé
, dovoluji si přidat foto. Moc zdravím!
-
Dnes vyzkoušeno a super!
-
fat11: Komentář mě velice potěšil,děkuji
-
Skvělé! Jednou jsem zkusil a už nikdy jinak!
-
dury: Jsem ráda že jste receptu věnoval/a pozornost
Nejsem nějaký"všeuměl",jméno kuchaře je napsáno v pravém horním rohu
Klasického vrabce máme rádi,ale je nás tady víc,kteří si občas vrabce přiraví i jinak
-
To nemá nic společného s moravským brabcem. Je to pouze výtvor nějakého "všeuměla"
-
Ján Laco: Potěšil jste mě
Velice děkuji
-
Mám strašne rád Vaše recepty
-
jubull: rulanda to opravdu být nemusí
trochu této značky zbylo po návštěvě,tak co s tím
někdy podlévám černým pivem,které udělá hezkou barvu
-
trváte na ruladském nebo jste někdo zkusil i jiné vínečko?
-
dnes máme k obědu..skvělý recept,jak upravit rychleji
-
Schwebe:Děkuji všem
-
Je to úplná mnamka
doporučuji
-
pečeného vrabce miluju, máš to moc pěkné Ani