Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lokše s husím sádlem

Tradiční bramborové lokše jsou tenké placky z brambor a mouky. Můžeme je podávat jak naslano, tak i ve sladké verzi. Výborné jsou však i jen tak samotné, čerstvě upečené a potřené husím sádlem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 6. 2024 02:10

Suroviny pro 4 dávky

4 dávky

z dávky vyjde přibližně 12 placek

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 822 kJ / 1 153 kcal
Bílkoviny33,05 g
Tuky8,70 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 3,23 g
Sůl8,00 g
Sacharidy227,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RousOliven RousOliven

14. 6. 2024 17:10

magdalenka: téééda -taková shoda - také nedám na polohrubou dopustit a hrubú "ani neznám". :yes:

magdalenka magdalenka

14. 6. 2024 17:04

RousOliven: ja tiež skoro všade používam polohrubú, aj na zásmažku. Do kysnutého cesta miešam s hladkou, na chlieb dávam múku na kváskovanie alebo T 650, knedle z polohrubej...hrubú vlastne ani nekupujem.

RousOliven RousOliven

14. 6. 2024 16:09

Veronika.Hrozna: čau, Veru, Ty si dnes jedla vtipnú kašu?:-Q

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 6. 2024 16:00

magdalenka: To asi na jednu lokši bude dost, myslím! :-D

RousOliven RousOliven

14. 6. 2024 14:45

magdalenka: ešte k tej múke - ja všade používam polohrubú múku - aj na obaľovanie rezňov (dokonca dvakrát do múky aj do vajíčka) - ale u tých lokší som si všimla, že z hladkej múky sú mäkšie ako z polohrubej. Preto z vlastnej skúsenosti odporúčam hladkú♥

magdalenka magdalenka

14. 6. 2024 14:34

RousOliven: aj ja zdravím zo Slovenska.😀

RousOliven RousOliven

14. 6. 2024 14:25

magdalenka: normálne mi odľahlo, že si skúsená gazdiná a že to máš v rukách. Pozdravujem zo Slovenska:-)

magdalenka magdalenka

14. 6. 2024 08:51

RousOliven: Lokše robím od oka, používam polohrubú múku, preto som sa pýtala. Viem, že veľa ľudí robí z hladkej múky, je to zrejme o zvyku. Pekný deň!

RousOliven RousOliven

13. 6. 2024 21:26

magdalenka: polohrubú múku som použila len na vaľkanie lokší na kuchynskej linke, aby sa mi nelepili. Do cesta išla múka hladká. Husie sádlo som mala už len na dne kelímka. Lokše sa mastia horúce a len na jednej strane, naozaj ho netreba veľa. V priemere mali veĽkosť plytkého taniera, takže to sádlo postačilo v takom množstve. Treba vyskúšať - na jedlá z múky sa suroviny dávajú "od oka", lebo aj zemiaky môžu byť vodovejšie. Cesto po rozkrájaní na dieliky treba rýchlo spracovať, je to práve pre obsah zemiakov,ktoré sú vlhké.:-)

magdalenka magdalenka

13. 6. 2024 20:48

Mám dotaz: V surovinách sa uvádza hladká múka, na obrázku je vidno múku polohrubú. Tak isto ma zaujíma hmotnosť husieho sádla, ozaj 5 g? Vďaka za odpoveď.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, mouka hladká, sůl, sádlo husí

TopRecepty.cz

Bramborové lokše s husím sádlem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLGv