Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

hazel: Stáni kde ty doby jsou když jsem jako holka chodila s krajáčem pro kysané vážené zelí do obchodu Zelenina,to bylo zelíčko<3;-)Dnes je to problematické jak píše Veronika,kupovala jsem zelí v sáčku bylo moc dobré,ale poslední dobou se tak zkazili,že zelí je do hněda a má divný odér,že jsem ho též hodila slepicím,mám teď docela problém najít opravdu dobré kysané zelí;-)Taky jsme několik let zelí sami nakládali,ale nemáme sklep a tak ošetřovat ho bylo kolikrát náročné,tak už neděláme.

Hezkou sobotu.
U nas je polevka s cizrnou, porkem a bramborou. Je to recepis od Isindy. Moc dobra polevka. Jinak dnes nic nevarim, budu doma sama:-D

Veronika.Hrozna: Verunko , urcite domaci kysele zeli se neda k tomu to prirovnat. Kdyz jsem byla mala doma tak si pamatuji ze jsme ho delali. Zde maji v kazdych potravinach z Nemecka a v Evropskych prodejnach myslim ze muzu sehnat z Madarska a Polska a maji Ceske znojemske okurky;-)

hazel: Já to myslela tak, že kupuješ někde v potravinách pro evropany, kysané zelí, i tady má různou kvalitu a správně udělané zelí, bez všelijkých koření a slazení umělými sladidly, je tady taky problém koupit. Někdy to vyhodím,po prvním ochutnání. Na kořenu jazyka je hořké a hlavně to koření, mi vadí. Sypou do toho spusty nového koření, bobkových listů a nevím co ještě. Co mi zkresluje, výslednou chuť jídla. Do kvašeného zelí má jít, sůl, může se dát i kmín, ale jen málo a trošku vody, žádné koření, nanejvýš, na 1 soudek 1 kyselé jablíčko. Dokoření se dle použití, polévka, Segedýn, halušky, salát atd.

Přeji krásný den :-) dnes květáková polévka a květákové placičky s bramborami a s tatarkou a okurkový salát :-D:-KMáte krásně navařeno <3:-K

Hezký den:-Ku nás brokolicová polévka a kuří steak s bramborem a houbičky naložené v octě;-)

Já už peču celý plech brambor a zeleniny (cibule, paprika červená, zelená), pak pustím gril a až to bude červenat, tak přihodím 3 ks pečeného kuřátka. Ten guláš na 2 dny se nějak "vypařil", asi budu muset vyměnit " posádku" nebo "osádku" našeho baráku :-K

Přeji hezkou sobotu :-K, vařím debrecínskou hrachovou polévku
, na dnešek srbské rizoto a zítra sekaná, brambor a salát z domácího kysaného zelí, cibule a mrkve. Dceři, která nejí maso, udělám brokolici v ninové omáčce, vajíčko a brambor

No to tedy priroda dela divy, nam nadelila 25cm snehu, a u vas jiz probudila snezenky a tulipany:-D
Veroniko,ano v potravinach kupujeme kysele zeli, kde se koupi v Cechach,kdyz si ho neudelas doma?:-K

hazel: V potravinách mají zakysané zelí ?

Simona Skolakova: Já už mám narcisy na 6 cm ! Doufám, že nezmrznou!

hospodyne: Mě to skoro vždycinky píše manžel, tak malými písmenky, že bez brýlí.....najdu starou belu. :-D

hazel: Stáničko tak vy tam máte nadílku sněhu a my to tu máme jako na jaře začaly se probouzet tulipány, sněženky už vylezly no příroda si s námi hraje:-)Věřím,že dětem se to líbí;-)

Hezky vecer.
U nas dnes bude cocka, vajicko a sunka. Muj plan byl na segetinsky gulas, ale nemam doma kysele zeli a venku jeste stale pada snih, tak jsme zachumeleni:-D. Jiz nam vjezd jednou vycistili a jiz je znovu plny snehu. Opravdu to je hezke na podivani z okna, ale ti lide co musi do prace to dnes nemaji lehke.Skolaci jsou doma,ti se raduji.:-K

Simona Skolakova: Simčo, děkuji, vybavuji si, že jsem kdysi takto naložený květák jedla, ale bylo to ve směsi zeleniny a bylo to fajn, něco jako Moravanka. A ta růžová barva zážitek jen podtrhuje. Až budu dělat květák a nějaký mi jako vždy zbyde, tak ho zkusím naložit. Zatím jsem ho dávala do mrazáku, ale pak už to není ono.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ kamila29, před 1 hodinou

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Nejnovější recepty Více