Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký den:-Ku nás dnes pórková polévka a uzená krkovička,špecle a zelí;-)

Hezký večer všem.
:-K Simona Skolakova: se zelím v sáčku mám stejnou zkušenost jako Ty - po otevření bylo hnědé a páchlo, tak šlo do popelnice. Myslela jsem si, že to bylo tím, že jsem ho měla koupené delší dobu, ale pak se to ještě zase opakovalo. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla, že to zřejmě nebyla moje vina.

Přeji pěkný sobotní večer :-), dnes k snídani super smoothie z bobulí, k obědu krůtí plátky s vinnou dijonskou omáčkou, vařené brambory a meruňkový kompot. Na odpoledne jsem připravila čokoládové tmavé hrudky a k nim Becherovo horké jablko.

hazel: Stáni kde ty doby jsou když jsem jako holka chodila s krajáčem pro kysané vážené zelí do obchodu Zelenina,to bylo zelíčko<3;-)Dnes je to problematické jak píše Veronika,kupovala jsem zelí v sáčku bylo moc dobré,ale poslední dobou se tak zkazili,že zelí je do hněda a má divný odér,že jsem ho též hodila slepicím,mám teď docela problém najít opravdu dobré kysané zelí;-)Taky jsme několik let zelí sami nakládali,ale nemáme sklep a tak ošetřovat ho bylo kolikrát náročné,tak už neděláme.

Hezkou sobotu.
U nas je polevka s cizrnou, porkem a bramborou. Je to recepis od Isindy. Moc dobra polevka. Jinak dnes nic nevarim, budu doma sama:-D

Veronika.Hrozna: Verunko , urcite domaci kysele zeli se neda k tomu to prirovnat. Kdyz jsem byla mala doma tak si pamatuji ze jsme ho delali. Zde maji v kazdych potravinach z Nemecka a v Evropskych prodejnach myslim ze muzu sehnat z Madarska a Polska a maji Ceske znojemske okurky;-)

hazel: Já to myslela tak, že kupuješ někde v potravinách pro evropany, kysané zelí, i tady má různou kvalitu a správně udělané zelí, bez všelijkých koření a slazení umělými sladidly, je tady taky problém koupit. Někdy to vyhodím,po prvním ochutnání. Na kořenu jazyka je hořké a hlavně to koření, mi vadí. Sypou do toho spusty nového koření, bobkových listů a nevím co ještě. Co mi zkresluje, výslednou chuť jídla. Do kvašeného zelí má jít, sůl, může se dát i kmín, ale jen málo a trošku vody, žádné koření, nanejvýš, na 1 soudek 1 kyselé jablíčko. Dokoření se dle použití, polévka, Segedýn, halušky, salát atd.

Přeji krásný den :-) dnes květáková polévka a květákové placičky s bramborami a s tatarkou a okurkový salát :-D:-KMáte krásně navařeno <3:-K

Hezký den:-Ku nás brokolicová polévka a kuří steak s bramborem a houbičky naložené v octě;-)

Já už peču celý plech brambor a zeleniny (cibule, paprika červená, zelená), pak pustím gril a až to bude červenat, tak přihodím 3 ks pečeného kuřátka. Ten guláš na 2 dny se nějak "vypařil", asi budu muset vyměnit " posádku" nebo "osádku" našeho baráku :-K

Přeji hezkou sobotu :-K, vařím debrecínskou hrachovou polévku
, na dnešek srbské rizoto a zítra sekaná, brambor a salát z domácího kysaného zelí, cibule a mrkve. Dceři, která nejí maso, udělám brokolici v ninové omáčce, vajíčko a brambor

No to tedy priroda dela divy, nam nadelila 25cm snehu, a u vas jiz probudila snezenky a tulipany:-D
Veroniko,ano v potravinach kupujeme kysele zeli, kde se koupi v Cechach,kdyz si ho neudelas doma?:-K

hazel: V potravinách mají zakysané zelí ?

Simona Skolakova: Já už mám narcisy na 6 cm ! Doufám, že nezmrznou!

hospodyne: Mě to skoro vždycinky píše manžel, tak malými písmenky, že bez brýlí.....najdu starou belu. :-D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více