Můj segedín s domácím knedlíkem

Vepřové maso Doba přípravy: 1.hodina 38 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1.hodina 38 názorů

Suroviny 8 porcí

1/2 kg vepřového masa
2 cibule
1 zelí (ve sklínce)
sůl
sádlo
sladká paprika
kmín mletý
bobkový list
pepř mletý
1/2 masoxu
hladká mouka
voda (s moukou na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, potom přidáme maso na kostičky a orestujeme přidáme sůl, pepř, mletý kmín, sladká papriku promícháme s masem a podlijeme trošku vodou, aby paprika nezhořkla.

  2. Přidáme bobkový list, dolijeme vodu podle potřeby a dáme vařit. Já vařila 15-20 minut v papiňáku.

  3. Po uvaření do masa vložíme proprané zelí a dáme dovařit tak, aby bylo zelí měkké. Pokud chcete mít tmavší segedín stačí v mikrovlnce ohřát trochu vody, přidat sladkou papriku, zamíchat, přidat a hned je tmavší.

  4. Přidáme kousek masoxu, pokud chcete mít víc štávičky, je potřeba přidat trochu vody. Zahustíme jen trošku, voda z moukou (záklechtka). Příloha domácí knedle.

Komentáře k receptu Můj segedín s domácím knedlíkem

  • Jasnovidka Jasnovidka

    Klasický dobrý "segedin", vařím jej občas, takže recept si člověk občas rád připomene. U nás se podává se smetanovou tečkou, ale i bez ní se dá jíst:-, kdo nechce zjemňovat a vyrovnat kyselost zelíčka. Podle tohoto receptu se musí podařit i začínající kuchařince. Děkujeme! :-K Já už nespěchám, takže vařím bez "papiňáku". :yes:

    Odpovědět

  • Petra Dvor. Petra Dvor.

    Dobrý den, přidávám fotečku. Segedín byl moc dobrý. :-)

    Odpovědět

  • mifka mifka

    vladka1486: Musim s vámi jen souhlasit manželovi také strašne moc chutnal:-):-8

    Odpovědět

  • vladka1486 vladka1486

    Dnes uvařeno a dle slov mého manžela - nejlepší segedinský guláš, jaký kdy jedl :-8:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    bábona:
    Dělám též stejný, naučila mě ho babička (slovenka), která ho tak vařila od 30tých let v sudetech:-D

    Odpovědět

  • Straslipka Martin Straslipka Martin

    Moc dobrý....:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bábona bábona(neregistrovaná)

    Vařím stejný, přesně tak mě ho naučila moje maminka, které by letos bylo 103 let, takže starý moravský recept

    Odpovědět

  • wendy888 wendy888

    dnes dělám k obědu váš receptík 26+

    Odpovědět

  • abcde abcde

    Dobrý recept .Dělám podobně.Zelí neperu ve vodě jen vymačkám štávu zvlášt do sklenky a dle potřeby doleju.máme rádi kyselé.zahustím moukou ve smetaně.;-)

    Odpovědět

  • silvie kišová silvie kišová(neregistrovaný)

    výborný segoš:yes:

    Odpovědět

  • Brusinkaa Brusinkaa

    Moc chutný :-) právě jsem dodělala, taky jsme přidala nakonec zakysanou smetanu :yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Moc dobrý segedín :-p Jen jsem nakonec přidala kysanou smetanu.Děkuji za recept a posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • lidka58 lidka58

    Segedín milujeme a tento byl úžasný!!! :yes::-p

    Odpovědět

  • Eve1988 Eve1988

    Dělala jsem a výborný! Přítel jedl celý týden. :-8

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(neregistrovaný)

    barča:to jsem ráda že chutná :-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: segedín segedín recept recept segedin segenin recept na segedin segetín segetín recepty segedin recept na segetín segedin v papinaku sekedín segegín segedin top recepty domácí knedla segetín guláš vepřové maso recepty sekedýn segedín bez masa vyborny segedin recepty na segedin