Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Příjemný den všem.
Vzpomínáte tady na ty, kteří už odešli - před několika dny by slavil narozeniny i Vašík Froněk (psala jsem do příslušné rubriky).

:-K tara23, magdalenka, Simona Skolakova: kuře na paprice - já ho dusím na cibulce s mletou paprikou i s kostmi, když je měkké, tak ho vykostím, maso dám stranou a zvlášť udělám omáčku z té šťávy z kuřete. Maso vložím až do hotové omáčky a jen prohřeji.

magdalenka: dobře jsi to napsala, Magdi. :-K

tara23: :-D:-D

Julia Oskerova: rozumieme ti. Na rubrike nezáleží.

magdalenka: hazel: Simona Skolakova: Posielam svetielko všetkým, na ktorých tu zostali spomienky v našich srdciach. Bola som zapáliť valentínsku sviečku svojej láske a vždy si spomeniem na všetky dobré duše, ktoré vďaka svojmu životu zanechali tento svet lepší, ako ho našli. Prepáčte, nedalo mi. Viem, že to patrí do inej rubriky:-*

Krásny valentínsky deň vám želám. U nás doobeda ozaj pekný a slnečný. Na obed som si urobila kúsky z vykostených kuracích stehien na slanine a zmesi texas ( červená fazuľa a kukurica) s ryžou.

Ja vykosťujem, ale aj kosti aj kože varím v hrnci spolu s mäsom, po dovarení vytiahnem a vyhodím.:-8

tara23: já dělám omáčku,že dám celé stehna s kostí a pak když zahušťuji,tak stehna vyndám oberu maso a to tam vložím;-)

MarcelaPa: u nás by všichni chtěli omáčku bez masa. Ani já se nechci patlat v omáčce :-D. A že jinak ráda obírám kosti <3:-K:-D

tara23: Věrko, já když dělám kuře na paprice, tak taky nevykosťuji, takže zetě chápu.;-):-)

Hezký den, u nás dnes kuře na paprice s knedlíkem:-K<3.
Omáčku vařím z vykoštěných stehen. Jen pro zete musím dát celé stehno, kost si přímo vyžaduje :-D
Nerozumím tomu, ale je to tak :-D

Hezký den:-Kdnes krupičková polévka a kuřecí na houbách s rýží;-)

hazel: ona bola úžasná po všetkých stránkach.

Simona Skolakova: Simonko, pamatuji si Hostu, ta mela vzdy pekne recepty. Velka skoda , ze opustila tento svet, ale jejich zde vice, co meli tak pekne recepty a jiz take odesli do nenavratna.

Hezky den.
Dnes ten den nejak moc rychle utek.
U nas byli jeste kotlety od vcera,jedine jsem k nim udela kupovane nemecke speatzle a znovu broccoli na pare. A proto ze dnes je "livancovy den" ,tak jsem udelala livance z bananu a ovesnych vlocek.:-K
Tara 23-Verko ,mas pravdu Kanadske boruvky jsou pestovane,na farmach nebo na zahradkach a jsou vetsi a moc , nebo vubec nebarvi. My tedy kupujeme lesni mrazene boruvky, ktere jsou z provincie Nova Scotia. Mame temer kazde rano misku boruvek.:-D

Verunko, to vis ze prodavaji v obchodech cerstve houby, nekolik druhu, zampiony, hlivu ustricnou, shiitake houby, cremini houby, ale ne mrazene. Ja jsem myslela jako hribky ,lisky, kremenace, tedy lesni houby. Ty tedy v normalnim super marketu nejsou. Maji je jen v casti provinciich, jak British Columbia, zde v Ontariu na nekterych mistech. Ovsem ze je to vse privatni lesy. V nekterych mistech si muzes na hodinu zaplatit a oni Ti urcity prostor a tam co najdes je Tvoje. Zde okolo Ottawy to neni. Zde V teto casti Ontaria jsou velke farmy na bile a hnede zampiony. Hribky si mohu obednat susene, 14g - $6.00.z British Columbia. Ja jsem si je diky nasim moc hodnym pribuznym privezla domu z Cech a jeste jsem se podelila se znamimy. Nesmi se to , no ale podarilo se me to:-D
No je to uplne jine zde.. No omlouvam se napsala jsem toho moc.:-O

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více