ČERVENÁ ŘEPA
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Hezkou zamračenou sobotu, u nás dnes krůtí pečené plátky na…“ tara23, před 1 hodinou
„Pekný deň, ja dnes varím koleno, vykostím a dám ešte piecť…“ magdalenka, před 1 hodinou
„Simona Skolakova: Zajímavé ovšem je, že u mužské populace…“ Veronika.Hrozna, před 2 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 13 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 21 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Tvarohové pomazánky jsou skvělou letní večeří: Výrazný sýr jim dodá pikantní nádech, bylinky svěží chuť a vůni, připravené jsou za pár minut
Vyzkoušejte italskou vánoční klasiku panettone s hruškami!
Královské chutě: Princezna Diana milovala obyčejné špenátem plněné brambory. Tohle je její oblíbený recept
30. 3. 2010 09:19
11363047504x756-w432h288u[1]…
30. 3. 2010 05:35
29. 3. 2010 08:18
28. 3. 2010 13:56
28. 3. 2010 09:25
Zatím zásady před koupí a rady jak postupovat.:
1). Kupovat co možná nejmenší bulvičky(jsou chutnější)
2). Snažit se koupit co možná stejnou velikost, ale když to
nejde, vařit v jdenotlivých várkách přibližně stejné.
3). NEpřevařit-raději nedovařit.
4). Při loupání,odkrajování slupky používat igelitové rukavice,
nebo alespoň sáček. Šíleně to barví a z něčeho to nejde
dolů. Já používám igelit. rukavice od benzinek,kde jsou aby
se kupující neumazal. Dobré jsou i rukavice u trvalých, co
mají ženy.
5). U nás nezavařujeme(máme rádi, když řepa je křupavá a ne jak
bláto. Naskládáme do sklenic, zalijeme vroucím lákem s
konzervačním přípravkem Dr.Otekera a obrátíme na víčka.
Nikdy se nic nezkazilo.
6). !!!! UPOZORNĚNÍ.!! PO pozřetí určitého množství červené řepy
se stane při vyměšování, že máte moč a i .... s červenou
barvou !!jako od krve. NEBOJTE SE TOHO. To je notmální.
ZEJTRA , nebo ještě dnes dodám fotky a recept. LÁK JE TŘEBA OCHUTNAT, ABY JEHO CHUŤ VYHOVOVALA PŘÍMO NÁM. Někdo chce voňavou, jiný více sladkou, jiný více návinulou. Tak jak je to u lidí normální. Ale nejedlé se to snad ani udělat nedá.Ale boršč bez řepy NIC NENÍ, to snad ani nejde. A když zbude nálev po snedení kompotu, to je pro mne ta pravá lahoda. Trochu citrónové šťávy, špetka soli a led. LAHODA. Václav