ČERVENÁ ŘEPA
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 4 hodinami
„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ Hella, 20. 5. 2024 08:52
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
Poslední příspěvky
„Dobry den, u nas dnes pecene veprove maso, s chlebem a…“ hazel, před 4 hodinami
„tara23: Věrko to znám až moc dobře vím jak ti je!!Tomu se…“ Simona Skolakova, před 7 hodinami
„Hezké odpoledne. Dnes byly nákupy a já je nějak nezvládla.…“ tara23, před 12 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 17 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 21 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 21 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Češi v zahraničí: Ve Francii ochutnejte polévku bouillabaisse a domů si přivezte baskické uzeniny nebo čokoládu, říká Alice Muthspiel
Šéfkuchař Petr Hajný prozradil recept, jak si doma připravit fantastická telecí játra s černou čočkou a cibulovým zelím
Mrkvová hrnková bábovka: Neuvěřitelně vláčný moučník božsky chutná a švih mu dodá citronová poleva
30. 3. 2010 09:19
11363047504x756-w432h288u[1]…
30. 3. 2010 05:35
29. 3. 2010 08:18
28. 3. 2010 13:56
28. 3. 2010 09:25
Zatím zásady před koupí a rady jak postupovat.:
1). Kupovat co možná nejmenší bulvičky(jsou chutnější)
2). Snažit se koupit co možná stejnou velikost, ale když to
nejde, vařit v jdenotlivých várkách přibližně stejné.
3). NEpřevařit-raději nedovařit.
4). Při loupání,odkrajování slupky používat igelitové rukavice,
nebo alespoň sáček. Šíleně to barví a z něčeho to nejde
dolů. Já používám igelit. rukavice od benzinek,kde jsou aby
se kupující neumazal. Dobré jsou i rukavice u trvalých, co
mají ženy.
5). U nás nezavařujeme(máme rádi, když řepa je křupavá a ne jak
bláto. Naskládáme do sklenic, zalijeme vroucím lákem s
konzervačním přípravkem Dr.Otekera a obrátíme na víčka.
Nikdy se nic nezkazilo.
6). !!!! UPOZORNĚNÍ.!! PO pozřetí určitého množství červené řepy
se stane při vyměšování, že máte moč a i .... s červenou
barvou !!jako od krve. NEBOJTE SE TOHO. To je notmální.
ZEJTRA , nebo ještě dnes dodám fotky a recept. LÁK JE TŘEBA OCHUTNAT, ABY JEHO CHUŤ VYHOVOVALA PŘÍMO NÁM. Někdo chce voňavou, jiný více sladkou, jiný více návinulou. Tak jak je to u lidí normální. Ale nejedlé se to snad ani udělat nedá.Ale boršč bez řepy NIC NENÍ, to snad ani nejde. A když zbude nálev po snedení kompotu, to je pro mne ta pravá lahoda. Trochu citrónové šťávy, špetka soli a led. LAHODA. Václav