Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-pšenično-žitný chleba (kváskový)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 5. 2013 23:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 860 kJ / 1 879 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky9,51 g
Vláknina22,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy379,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Odkaz na výrobu žitného kvásku je zde: www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/

Test vykynutého těsta: když do něj píchneme prstem a rychle se vrací, tak není dostatečně vykynuté a při pečení by chleba popraskal.

Když se těsto vrací zpět pomalu, tak to je známka dát těsto do trouby.

Když se těsto nevrací a zůstane v něm důlek, tak je těsto překynuté a při pečení už se nezvedne a vznikne velmi nízký chleba (placák).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BILKOVAI BILKOVAI

10. 3. 2019 00:37

aksvo: to mě těší :-)

aksvo

9. 3. 2019 21:51

V kváskových chlebech jsem začátečník ale konečně se dostavila obrovská chvála po upečení tohoto chleba. Je opravdu výborný, vláčný a skvěle chutná. U nás je nyní TOP:yes: díky moc za recept

rebeka rebeka

5. 3. 2019 20:38

Děkuji za skvělý recept, Ivet... ukládám do kváskové sbírky :-!

ZaSolanem ZaSolanem

2. 3. 2016 16:31

Zmizel mi předešlý komentář:-), jen jsem tedy chtěla říct, že tento recept byl můj první pokus o přidání brambory do chleba..a jsem nadšená. Jinak se už pár let držím většinou spíše klasiky, nejsem ani moc semínkový typ:-).

ZaSolanem ZaSolanem

2. 3. 2016 15:01

A kůrka je zas jinak křupavá..a i střída malinko do žluta.. no lahoda.

gama19

28. 9. 2014 14:56

Moooc krásný chlík, určitě vyzkouším!:yes::yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

3. 8. 2014 22:47

luckymili: kyselejší chleba je pravděpodobně z důvodu delšího kynutí. Tím těsto zkyselý. V tomto letním počasí kyne rychleji. U barvy kůrky to chce vychytat troubu. Každá peče jinak. Hladkého povrchu se docílí, když se chleba během pečení stříká vodou.;-)

luckymili

31. 7. 2014 16:37

Dnes jsem vyzkoušela. Můžete mi poradit? Struktúrově super, ale chuťově trochu kyselé a i když upečené, stále na povrchu světlé a bez lesku. Děkuji.

BILKOVAI BILKOVAI

3. 10. 2013 20:40

clupmi clupmi

1. 10. 2013 23:17

Tak to je prostě "vychytaný"!!! :yes::yes::yes:
Jen si nedovedu představit čím vším (nebo koho) kolem sebe mlátí cholerik,když se nedaří:-D, což je při pečení chleba razdva. :-K

BILKOVAI BILKOVAI

14. 6. 2013 15:58

aisha:budu ráda, když vyzkoušíš. Já jich prubla několik, ale tento je náš nejoblíbenější. :-p:-*

aisha

14. 6. 2013 15:19

Tento chlebik mi unikl..:-O..moc povedeny bochnik, jsi sikulka. Urcite vyzkousim..:yes:;-)..uz si to ukladam..:-K

Alexiss Alexiss

9. 5. 2013 21:47

Eva Prknová: Jestli mohu- jsou asi jen 2 možnosti: koupit v pekařství nebo sama vypěstovat, krásný návod zde je od cathleen. :-)

Eva Prknová

9. 5. 2013 21:43

Kde seženu ten kvásek:-(

ivka

8. 5. 2013 08:42

Jak se dostanu k žitnému kvásku?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborovo žitný chleba kváskový chléb recept recept na žitný kvas aby byl kváskový chleba vláčný bramborovo psenicno zitny chleba bramborovo pšenično žitný chléb recept na chleba pšeničnožitný kváskový chleba jak poznat vykynutý kváskový chléb kváskový chleba recept jak poznat vykynuté těsto žitny chleb recept pšenično žitný kváskový chléb vykynute testo jak poznat recept na kváskový chleba kvaskovy chleb s bramborem žitný kváskový chléb kváskový chléb s brambory bramborový chleba recept kvaskovy chleb

Suroviny: kvas žitný, jogurt bílý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, brambory, sůl, kmín drcený, kmín celý, semínka lněná, koření chlebové, droždí

TopRecepty.cz

Bramborovo-pšenično-žitný chleba (kváskový)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxx0