Sladká uzená žebírka z Kansas City

Grilování Doba přípravy: 5 hodin 5 názorů

Grilování Doba přípravy: 5 hodin 5 názorů

Suroviny 5 porcí

Suroviny:
4 pláty žebírek z boku (cca 3 kg)
6 hrnků jablečného moštu (džusu)
1/3 hrnku základní směsi koření barbecue
3 hrnky omáčky steak barbecue
(základní směs koření barbecue:)
1/4 hrnku hnědého cukru (nerafinovaný) !!!!NE TŘTINOVÝ!!!!
1/4 hrnku sladké mleté papriky
3 lžíce černého mletého pepře
3 lžíce hrubé mořské soli
2 lžičky suseneho cesneku
2 lžičky susena cibule
1 lžička kajenského pepře (chilli)
(základní omáčka barbecue:)
2 hrnky kečupu
1/4 hrnku jablečného moštu
1/4 hrnku worčestrové omáčky
1/4 hrnku hnědého cukru
2 lžíce melasy
2 lžíce hořčice
1 lžíce tabasca
1 lžíce základní grilovací smesi koření barbecue
1/2 lžičky černého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Žebra očistit (stáhnout blánu) a dát do velkého pekáče. Poté žebra zalít jablečným moštem a dát do lednice na 2 hodiny odpočinout.

  2. Žebra osušit a obalit ve směsi koření barbecue a nechat hodinu marinovat v lednici.

  3. Mošt v kterém jsme marinovali žebra si schováme na potírání při grilování, aby se žebra nevysušila.

  4. Po namarinování žeber si připravíme gril na dřevěné uhlí (plynový, elektrický atd.
    Rozpálíme gril na teplotu cca 140 °C a žebra umístíme na očištěný rošt, nebo do stojanu na žebírka.

  5. Grilujeme nepřímou metodou, to znamená, že žebírka jsou uprostřed a uhlíky po stranách. Uprostřed na dolním roštu máme misku z alobalu na případný odkapávající tuk.

  6. Grilujeme cca dohromady 3 hodiny. Každou půl hodinu žebírka potíráme moštěm, aby se nevysušila a každou hodinu doplňujeme brikety a štepky na uzení.

  7. Asi 20 minut před koncem grilování potřeme žebra omáčkou barbecue.

Poznámka od kuchařky

melasa se dá sehnat ve zdravé výživě nebo objednat v lékarně

sušená cibule a sušený česnek se dá sehnat na internetu například na profikoreni.cz

Chce to odhodlání a výdrž, ale stojí to za to.

Komentáře k receptu Sladká uzená žebírka z Kansas City

  • klukodvody klukodvody

    No není co dodat.Paráda:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkné žebírka:-p+:yes:

    Odpovědět

  • volhpe1 volhpe1(autor receptu)

    Jitka B: na kameni žebírka nepůjdou musí se dělat na grilu nejlépe s víkem a regulovat si teplotu jdou dělat i přímo na roštu grilu, ale vždy se musí dodržovat nepřímá metoda grilování a mít pod masem misku z alobalu na odkápávající tuk ;-)

    Odpovědět

  • Jitka B Jitka B

    Tedy ty jsou!!:yes: Nemám rošt, ale kámen, šlo by to i na něm?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No nááádhera!!!:yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: uzená paprika v prášku barbecue omáčka na potírání barbecue žebra uzená žebírka žebírka na grilu marinovaná v džusu profikoreni.cz barbecue omáčka na žebírka grilovaná žebra na kameni žebra v jablečném moštu grilovaná uzená žebra stojan na uzeni kuřete zebirka v jablecnem mostu žebírka na roštu zebirka na kameni stojan na grilování žeber recepty. cz sladké chilly grill marinované žebra sladká uzená uzená žebírka recept marinovaná jehněčí žebírka omáčka na potírání žebírek