

Sněhová peřinka v žloutkovém krému s karamelem
Suroviny 2-4 porce
- 1/2 l mléka
- vanilkový lusk
- 5 bílků
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- Krém:
- 5 žloutků
- 2 lžíce cukru
- Karamel:
- kousek másla
- cukr
Postup přípravy receptu
Mléko svaříme s vanilkovým luskem. Bílky ušleháme se špetkou soli a cukrem. Lžicí nabereme velké noky a vložíme do horkého mléka. Přiklopíme pokličkou a vaříme mírně asi 5 minut. Peřinky musí být tuhé, když do ní píchneme prstem. Hotové peřinky vyjmeme a položíme na látkovou utěrku.
Ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem (pozor, dno nádoby se nesmí dotýkat horké vody ). Šleháme do zhoustnutí a pak vlijeme do horkého mléka. Mícháme do zhoustnutí, pak hrnec postavíme do mísy s ledovou vodou a mícháme do vychladnutí. Dáme řádně vychladit do ledničky.
Z másla a cukru uděláme na pánvi karamel za stálého míchání.
Studený krém dáme na talíř, položíme na něj peřinku a přelijeme karamelem.
Poznámka od kuchařky
Tento dezert je velmi jedlý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sněhová peřinka v žloutkovém krému s karamelem
-
Tomasekkuchar: autorka to napsala diplomaticky
jinak by to bylo , že to je třeba prudce žravé
-
co znamena ze je jedly?
-
hospodyne: Tento název neznám, recept jsem viděla na TV Paprika a říkali tomu sněhová peřinka s žloutkovým krémem.
-
casino: no, tak to vidíte. Přechytralost se nevyplácí.
-
hospodyne:
No, nejen v prastaré kuchařce od Fialové
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=P... -
V jedné prastaré kuchařce od Fialové se dezert jmenuje " Ptačí mléko ". Asi že ty nočky připomínají vajíčka.