Schwarzwaldská šunka - názvy potravin
Eva(neregistrovaná)10. 1. 2018 21:05:56
Než příště vyhodíte obal od šunky, opište si radši jak se jmenuje.
Ivace64(autorka receptu)10. 1. 2018 21:18:58
Eva: Zklamu Vás. Na obalu byl tento název, viz odkaz
.
zizala10. 1. 2018 21:22:13
Ivace64: Švarcvaldskou šunku kupujete kde, prosím? Děkuji.
Ivace64(autorka receptu)10. 1. 2018 21:25:07
zizala: máte tady dole odkaz
Proč jste nepsali i tam?? U toho dortu ?? Ale na obalu uvedeno, to co je v názvu. Obchod.Norma.Znám název i jinak,ale píšu to,z čeho vařím.viz další odkazy
www.milujivareni.cz/zboziznalstvi/2714-svar...
zizala10. 1. 2018 21:33:30
Ivace64: Děkuji. Mě právě zajímalo, který řetězec prodává šunku s tímto názvem. Nic víc.
Ivace64(autorka receptu)10. 1. 2018 21:48:19
zizala: díky, opravdu to je v názvu, vím, jak se to uvádí jinak,ale proto jsem to použila.
hosta(moderátorka)11. 1. 2018 00:28:14
I já jsem se už s tímto názvem setkala, u dortů častěji, je fakt, že je to trošku nezvyklé, ale asi to není žádná velká gramatická chyba - možná by Černolesní bylo horší
www.ceskamasna.cz/uzeniny/sunka/sunka-svarc...
Dajda11. 1. 2018 05:48:59
hosta: Gramaticky to není vůbec žádná chyba. Originální název je schwarzwaldský, po česku švarcvaldský. Chyba by byla zkombinovat originál s českým ekvivalente, například šwarzvaldský nebo schwarcvaldský - jistě by se dala vymyslet řada dalších paskvilů. Kromě toho to, co je na obalu, nemusí být právě gramaticky správně, to už jsme tady řešili. Podstatný není obal od potravin, ale slovník jazyka českého. Tenhle prirucka.ujc.cas.cz, který byl sepsán v Ústavu pro jazyk český (tak to asi bude správně), uznává jen originální název, který uvedla i autorka tohoto příspěvku.
hosta(moderátorka)11. 1. 2018 09:53:35
Dajda: no, autorka jej právě neuvedla, byl jí takto opraven moderátorkami. V odkazu, který uvádíš, jsem nějak nenašla, i tak s tebou souhlasím, myslím si ale, že je to spíše otázka ochranné známky
Dajda11. 1. 2018 10:45:03
hosta: Hned na úvodní stránce je hledáček, kam se musí zadat dané slovo, v tomto případě "schwarzwaldský".
hosta(moderátorka)11. 1. 2018 11:14:19
Dajda: hledala jsem "schwarzwaldská". (ve vztahu k šunce)
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ Nadja, před 7 hodinami
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
Poslední příspěvky
„Pěkný podvečer , já jsem dnes ve woku osmažila kuřecí…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Simona Skolakova: u nás těstoviny s kuřecím masem a omáčkou…“ Nadja, před 1 hodinou
„Hezký den u nás taky byla česnečka a ještě se dojídalo ze…“ Simona Skolakova, před 4 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 10 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Přečtěte si Zobrazit více
Smažený sýr nemusí být jen z eidamu. Základem fantastické chuti i konzistence je obsah tuku nad 35 %, kromě jedné výjimky
Bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha: Slavný šéf do něj přidává salám a jednu speciální pikantní ingredienci
Kouzlo křupavých a chuťově vyvážených amerických brambor se skrývá ve směsi koření a správné teplotě při pečení
Švarcvaldský dort
gleys
Hodnocení receptu je 4,9 (21×)