Bramborový nákyp se schwarzwaldskou šunkou se sýrovým středem

Suroviny

500 g vařených brambor
160 g plátků schwarzwaldské šunky
200 g zakysané smetany
sůl
strouhaný muškátový oříšek
1 jarní cibulka
mletý černý pepř
nasekaná petrželka a pažitka
3 vejce
150 g strouhaného Čedaru
máslo na vymazání formy
1 sýr Camembert

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory pokrájíme na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme, přidáme pokrájenou šunku (jeden plátek dáme stranou) a jarní cibulku.

  2. Vejce smícháme se zakysanou smetanou, solí, pepřem, muškátovým oříškem, petrželkou, pažitkou a polovinou strouhaného sýru (Čedaru). Bramborovou směs přendáme do máslem vymazané formy.

  3. Do středu bramborové směsi ve formě vložíme sýr Camembert, který ovineme plátkem schwarzwaldské šunky. Posypeme zbytkem strouhaného Čedaru. Zapékáme cca 15-20 minut na 180 stupňů.

Komentáře k receptu Bramborový nákyp se schwarzwaldskou šunkou se sýrovým středem

TIP dne na email

Tématické fráze: bramborový nakyp švarcvaldská šunka recepty listové se švacvaldskou šunkou závitky se švarcvadskou šunkou panenka se schwarzwaldskou šunkou zapecene brambory/se/švarcvaldskou šunkou strouhaný čedar zapečené brambory se schwarzwaldskou šunkou