Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná na cibuli à la vídeňská

:-)Nechci zakládat téma... (ale ani vlákno HLEDÁM RECEPT nemohu najít...) a rozvíjet už elegantně ukončenou debatu:yes:
Ale:
Hledám Tafelspitz (pro zizala "Vídeňský Tafelspitz" ) :-K
Nechce se mi věřit, že na TOP doposud není:-O

...u nás rostly a to převelice! Opět jsem dělal jeden ze tří receptů které mám v oblíbených:https://www.toprecepty.cz/recept/40156-kadlikovy-p...:yes::yes::yes:

magdalenka: U nás rastú. ;-):-D:-D:-D

vybusna: Na Slovensku nerastú, prišla som do Čiech a ani tu nerastú, teda Jičín a okolie.

Nestěžuji, jen konstatuji, no, holt - tak je to u nás :-D

Jana Pá: Nestěžuj si, vypadne do lesa nebo k vodě a neprudí doma :-p. Ba ještě úlovky donese :yes: Co by za to jiná dala :-D:-D

Jana Pá: Janicka Patkova...ako rada Ta vidim....:-K Tak mna vozieva na SK taky chalanisko...a ten chodieva na ryby. A on tie ryby vymiena za ine maso.....mojim rodicom dal pstruhy + nieco este a oni jemu dali kralika....Susede dal ryby...ona mu dala domace vajcia..Obojstranna spokojnost panuje

vybusna: Přidám se k diskuzi - houby , holky ani u nás v Jeseníku nic není, je moc velké sucho, to by muselo pršet tak 3 týdny, aby něco vyrostlo, také mám doma jen to, co manžel nasbíral s vnukem - jsou to 3 sklenice, holt ani jsem nestačila zamrazit, no, já si počkám, snad něco bude :-) Jak říká můj muž - houbař, asi nic :-(, tak jde na ryby a donese kapříka, já ho už po těch letech nechápu, kapra nejím - tak to rozdává, je to "magor houbařský a rybářský", ani nevíte, co to je mít to doma:-D:-K

vybusna: právě že prvá várka rychle minula, teď v "hlavní" sezoně nic, nic, nic - od Jihlavy nejsem daleko. Letos holt místo sušených hub budu rozdávat ostružinovou marmeládu, těm to naopak prospívá:-D

hosta: ako to? nasa teta Pavla v Jihlave tvrdi, ze uz ma pre mna prvu varku nasusenych...koncom roka vzdy od nej dostanem 5 litrov susenych...a ja ich dostojne, ako sa patri miniem.....Aj v okoli Budejic rastu......no...priatelia tvrdia ze nerastu...ale oni to tvrdia vzdy vtedy, ked miesto plneho kosa prinesu len pol kosa.....na Slovensku netusim, ako to tam je....hubarsku enklavu tam nemame....

chocolate: :-D:-D aká ty si milúčka:-D:-D - já bych raději založila nějakou nátlakovou skupinu "ať už proboha rostou houby", protože mi to připadá důležitější, než takovéhle žabomyší války:-D

chocolate: Ty ma vzdy potesis nejakou trefnou vetou :-*

Neuvažuje se o vytvoření VIP skupiny "Milujeme hostu a její názory"?
Podala bych si přihlášku.

hosta: díky, nenapsala bych to líp - stavím se za každé tvoje slovo:-K

Takže VIP, nepřátelé, cenzura, klan.... no, trochu silná slova.
Mne nemůže nikdo podezřívat, že bych měla něco proti Žížale, spíš naopak, mám ji ráda jako kuchařku i jako člověka a vím proč. Stejně tak mne nemůže nikdo podezřívat, že bych nějak extra stranila Casinovi, ale jeho postřehy i přes rýpavou formu bývají dost často věcné, proč to neuznat? Komentáře mezi Jarkou a Casinem pod receptem (a taky správně pod receptem zůstaly) byly k věci, týkaly se receptu a vzájemně si vše vysvětlili. To přece nebylo proti Jarce osobně a myslím, že ani ona to tak nebere. Až tam to bylo přece objektivní, pak se začala diskuze sunout jinam. Opakuji - proč tedy tak silná slova?
Ptám se proto s Magdalenkou - kdo je prosím pěkně v klanu? Ten kdo píše často komentáře? Ten kdo přidává často recepty? Ten kdo často je na pokecu? Nebo snad ten, kdo má pár kuchařek odtud i mezi přáteli na fcb? Nebo považujete někdo za VIP či klan moderátorky? Patřím mezi ně, stejně jako Cat, Výbušná a Tejaja a není to žádná výhoda. Povinnost přečíst a trošku zkultivovat a opravit každý vložený recept, udělat jakousi jazykovou i formální korekturu (a jestli jste někdy některé četli před aktivací víte, o čem mluvím) s sebou nese i určitou pravomoc zasáhnout do diskuze, pokud se začne ubírat někam jinam mimo recept. Je to stejné, jako komentáře k chybě v receptu, která se následně opraví - ty nadbytečné komenty se smaží, protože jsou už zavádějící. A přesně to se stalo i teď, tak prosím nehledejte za vším konspiraci.
A následná diskuze o tom, zda používat chatové zkratky či nikoliv je přece naprosto zcestná - to nejde nařídit, pokud někoho jejich znalost míjí, má možnost si je vygooglit. Patří to k počítačové gramotnosti, ať chcete či nechcete. Těch, kteří je jen tak spatra používají není zas tolik, aby to nějak narušilo smysl předchozího či následného textu.

No, jaképak IQ asi může mít osoba prsící se jeho výší, he?:-D

maiva:
Milá zlatá, já jsem „rozpoutal zcela nesmyslnou diskuzi“ kvůli tomu zkoněnému názvu! zizala nazvala rcp na klasické DUŠENÉ roštěnky „Vídeňké roštěnky“. Je mi šumák, pokud je to pod vaši (nejen pod vaši, jak je vidět z komentářů) rozlišovací schopnost, ale proč by další generace kuchtíků měla mít v názvech roštěnek stejný guláš jako ho mají staré kuchty, že? Autorka název upravila… a že se do toho trošku zamotala? I to se stává:-K
Ale máte pravdu s tím „klanem“:yes: spagetka, jak už se v těch zkratkách hůře orientuje, tak VIP zvolila poněkud nešťastně, ba přímo blbě;-)

spagetka: ...a já, bláha, žil v domnění, že i vy jste členem klanu:-8

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 26 minutami

„Přání a gratulace“ mtvrdikova, 26. 4. 2024 12:56

„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více