Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovy pečené hříbky

Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá rodina. Nejlépe chutnají na opečených toustech.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

2. 9. 2014 07:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 236 kJ / 1 490 kcal
Bílkoviny106,50 g
Tuky75,60 g
Vláknina90,00 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 2,76 g
Sůl6,20 g
Sacharidy51,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Použil jsem uzený paprikový lalok, šlehačku Olma 31 % a houby jsem použil - hřib dubový, hřib hnědý, hřib plstnatý.

Inspirace na tento recept mi přišla mailem, asi koluje delší dobu.. Možná tu něco takového je, blíž jsem nepátral. Ale rozhodně doporučuju!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

21. 9. 2018 10:15

Evidentně je tu přecasinováno, ale lidičky, ani nevíte o co přicházíte :-D

casino casino

10. 9. 2017 14:11

Paní casinová mě chtěla vytáhnout na houby, a mi nelze jinak než po roce vytáhnout tento klenot a doufat, že se paní casinová nevrátí s prázdnou... :-D

casino casino

3. 10. 2015 19:51

"casinovo pečené hříbky bez hříbků":-8
No, já to snad vložím jako nový rcp (současně s bramboráky bez brambor paní casinové) :-D

Jeden baklažán jsem oloupal, druhý ne (ve finále to vyšlo nastejno).
Nakrájel jsem je na centimetrové plátky.
V míse jsem je ochutil stejně jako Kadlik: + hrstí rozemnutých sušených hub od loňska.
Uložil na paprikový lalok a pokladl paprikovým podbradkem.
Šlehačka.
...a za 20:-! minut bylo upečíno:yes:
Kůžička použitého laloku stačila povolit, sušené houby změknout a jídlo navonět:yes: a lilci byli jako klouzci.

Znáte tu průpovídku "úplný ananas", která se říká o výjimečném jídle?
Ne?
Tak toto byl úúúplný ananas! :-D

casino casino

29. 9. 2015 19:46

Už rok se těším, že až tento kulinářský zázrak zopakuji...
Asi letos už nezopakuji...
Včéééra jsme z lesa dovlíkli 1 (slovy jeden) suchý suchohřib...
Tak mě napadlo, zkusit to z lilku...
Myslíte, že jsem na nějaký naďabil?:-((
No, třeba budu mít zítra větší štěstí..., protože ten paprikový lalok (a bez něho to není to pravé houbové) už mám koupený...:-)

Lu

18. 9. 2014 17:51

také jsme recept vyzkoušeli a je to mňamka, můžu jen doporučit:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 9. 2014 09:55

Kadlíku,věřím,že sis pochutnal:-p:-K:yes:U nás by tomu nebylo jinak;-)

medmic

15. 9. 2014 18:42

určitě chutné, a že je tu podobný, to nikomu soudnému nevadí.

Prpcek

14. 9. 2014 15:10

Kadlik: Souhlasím s tebou. Také jsem uvařil, chutnalo a neřeším, s čím to je podobné. :yes:

pavla

14. 9. 2014 13:19

Nedavno mi tento recept pristal v mailu. Vsecky ty houbove pekacky jsou stejne.. :-) Mame vyzkuseno a do pristi sezony urcite vydrzime.. houbovka na smetane. Rychle a bez prace, ale zadny extra gurmansky zazitek to neni, priste zuzitkuji houby jinak

marion

11. 9. 2014 08:49

takové dohadování je na nic. někdo opravdu vaří přesně podle zveřejněného receptu a nemá takovou fantazii nahradit surovinu jinou, tak i podobné recepty jsou fajn

rozmarynaH rozmarynaH

10. 9. 2014 16:09

Komentáře raději nečtu, když vidím zelené ksichtíky a casinovy úvahy, říkám si, že to bude lepší.
Kadlíku, kde je smetana, tam je zaručená dobrota:-*. Houby mám moc ráda a tohle by mě určitě chutnalo :yes::yes: +23

Navir Navir

9. 9. 2014 21:07

Frantiska: Jéžkote,teď jsem se lekla, že mi unikl recept, kde se vaří perník :-O A ono to asi buchta:-? Jak ty chybějící čárky a háčky matou :-D Jsem myslela, že 50 je nějaké procento drogy :-D

Frantiska Frantiska

9. 9. 2014 20:52

zizala: nebo 50 perniku

zizala zizala (moderátorka)

9. 9. 2014 20:07

Kadlik: S mínusovými body velmi nesouhlasím, na jiných stránkách, kde se např. hodnotí 1-5 jako ve škole, dostal málo oblíbený autor pár pětek, ač recept byl dobrý. Není to spravedlivé, ale to vlastně žádné hodnocení, protože není objektivní. Jediná obrana je - nebrat ty body nijak vážně ;-)
A jinak nevím, co se tu řeší. Recept autentický s tím v podobných není, když tu může být 26 (ne-li víc) pudinkových buchet téměř na jedno kopyto, proč by tu nemohly být dvoje pečené houby, navíc každé malinko jiné :-) Majitelům stránek přidávání podobných receptů nevadí, tak to tak berme.

Kadlik Kadlik

9. 9. 2014 19:40

vážení, mám z toho tady rozporuplné pocity... ono by to možná chtělo jednu věc - aby registrovaní uživatelé mohli dávat jak kladné, tak i mínusové body. Jinak se teda omlouvám, že jsem při hledání podobného receptu tenhle houbový pekáček nenašel. :-(( prostě mě nenapadlo hledat pod tímto názvem.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečené hřiby hříbky recept pecene hribky peceny houby se slehackou hříbky se šlehačkou hřibky na smetane v troube pečené houby se šlehačkou recepty s hříbky kadlíkovy recepty pečené hříbky na pánvi houbový pekáček hribky na šlehačce kadlíkovy houby recepty pecene hribky na anglicke slanine a slehacce hřiby pečené pečené houby pečené hříbky na na šlehačce dobroty jídlo z hříbků houby pecene v troube se šlehačkou kadlíkovy houby

Suroviny: houba hřib, maso uzené, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, kmín drcený, koření grilovací, vločky chilli

TopRecepty.cz

Kadlíkovy pečené hříbky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9ok