Kadlíkovy pečené hříbky

Kadlik Kuchař: Kadlik

Doba přípravy: sběr a pak hodina úpravy cca 4 Houby 37 názorů

Suroviny

1,5 kg menších hříbků
300 g tučnějšího uzeného masa (já použil uzený paprikový lalok)
kelímek šlehačky (já dal Olma 31%)
sůl
pepř
grilovací koření
chilli vločky
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do vyššího pekáčku jsem naskládal plátky mírně prohřátého uzeného laloku. Na něj pak pokládal vrstvy menších hub, mokrých, které průběžně solil, pepřil, sypal grilovacím kořením a vločkami chilli (ty houby mokré, aby na nich koření pěkně drželo). Houby jsem použil - hřib dubový, hřib hnědý, hřib plstnatý.

  2. Po poslední vrstvě, kdy houbičky byly na pekáčku už na kopeček, jsem znovu posypal kořením, přidal i trošku kmínu, zalil šlehačkou a dal do trouby. Pozor, jak začne šlehačka vřít, houby pustí opravdu hodně vody, nechybělo moc, a pekáček by vykypěl. Pomalu v plynové troubě jsem pekl, mezi stupni 3 - 4, asi hodinu. Nemíchal, nedotýkal se.

  3. Když se vypekla skoro všechna tekutina, na chvilku jsem zvýšil výkon, aby vše pěkně zezlátlo. Výsledný efekt se dá nazvat - nebe v rypáčku. Nabíral jsem z plechu a kladl na opečené tousty.

Poznámka

Inspirace na tento recept mi přišla mailem, asi koluje delší dobu.. Možná tu něco takového je, blíž jsem nepátral. Ale rozhodně doporučuju!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 636 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkovy pečené hříbky

  • casino casino

    Evidentně je tu přecasinováno, ale lidičky, ani nevíte o co přicházíte :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Paní casinová mě chtěla vytáhnout na houby, a mi nelze jinak než po roce vytáhnout tento klenot a doufat, že se paní casinová nevrátí s prázdnou... :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    "casinovo pečené hříbky bez hříbků":-8
    No, já to snad vložím jako nový rcp (současně s bramboráky bez brambor paní casinové) :-D

    Jeden baklažán jsem oloupal, druhý ne (ve finále to vyšlo nastejno).
    Nakrájel jsem je na centimetrové plátky.
    V míse jsem je ochutil stejně jako Kadlik: + hrstí rozemnutých sušených hub od loňska.
    Uložil na paprikový lalok a pokladl paprikovým podbradkem.
    Šlehačka.
    ...a za 20:-! minut bylo upečíno:yes:
    Kůžička použitého laloku stačila povolit, sušené houby změknout a jídlo navonět:yes: a lilci byli jako klouzci.

    Znáte tu průpovídku "úplný ananas", která se říká o výjimečném jídle?
    Ne?
    Tak toto byl úúúplný ananas! :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Už rok se těším, že až tento kulinářský zázrak zopakuji...
    Asi letos už nezopakuji...
    Včéééra jsme z lesa dovlíkli 1 (slovy jeden) suchý suchohřib...
    Tak mě napadlo, zkusit to z lilku...
    Myslíte, že jsem na nějaký naďabil?:-((
    No, třeba budu mít zítra větší štěstí..., protože ten paprikový lalok (a bez něho to není to pravé houbové) už mám koupený...:-)

    Odpovědět

  • Lu Lu(neregistrovaný)

    také jsme recept vyzkoušeli a je to mňamka, můžu jen doporučit:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Kadlíku,věřím,že sis pochutnal:-p:-K:yes:U nás by tomu nebylo jinak;-)

    Odpovědět

  • medmic medmic

    určitě chutné, a že je tu podobný, to nikomu soudnému nevadí.

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Kadlik: Souhlasím s tebou. Také jsem uvařil, chutnalo a neřeším, s čím to je podobné. :yes:

    Odpovědět

  • pavla pavla(neregistrovaná)

    Nedavno mi tento recept pristal v mailu. Vsecky ty houbove pekacky jsou stejne.. :-) Mame vyzkuseno a do pristi sezony urcite vydrzime.. houbovka na smetane. Rychle a bez prace, ale zadny extra gurmansky zazitek to neni, priste zuzitkuji houby jinak

    Odpovědět

  • marion marion(neregistrovaný)

    takové dohadování je na nic. někdo opravdu vaří přesně podle zveřejněného receptu a nemá takovou fantazii nahradit surovinu jinou, tak i podobné recepty jsou fajn

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Komentáře raději nečtu, když vidím zelené ksichtíky a casinovy úvahy, říkám si, že to bude lepší.
    Kadlíku, kde je smetana, tam je zaručená dobrota:-*. Houby mám moc ráda a tohle by mě určitě chutnalo :yes::yes: +23

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Frantiska: Jéžkote,teď jsem se lekla, že mi unikl recept, kde se vaří perník :-O A ono to asi buchta:-? Jak ty chybějící čárky a háčky matou :-D Jsem myslela, že 50 je nějaké procento drogy :-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    zizala: nebo 50 perniku

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kadlik: S mínusovými body velmi nesouhlasím, na jiných stránkách, kde se např. hodnotí 1-5 jako ve škole, dostal málo oblíbený autor pár pětek, ač recept byl dobrý. Není to spravedlivé, ale to vlastně žádné hodnocení, protože není objektivní. Jediná obrana je - nebrat ty body nijak vážně ;-)
    A jinak nevím, co se tu řeší. Recept autentický s tím v podobných není, když tu může být 26 (ne-li víc) pudinkových buchet téměř na jedno kopyto, proč by tu nemohly být dvoje pečené houby, navíc každé malinko jiné :-) Majitelům stránek přidávání podobných receptů nevadí, tak to tak berme.

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    vážení, mám z toho tady rozporuplné pocity... ono by to možná chtělo jednu věc - aby registrovaní uživatelé mohli dávat jak kladné, tak i mínusové body. Jinak se teda omlouvám, že jsem při hledání podobného receptu tenhle houbový pekáček nenašel. :-(( prostě mě nenapadlo hledat pod tímto názvem.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pečené hřiby hříbky recept pecene hribky peceny houby se slehackou hříbky se šlehačkou hřibky na smetane v troube kadlíkovy recepty pečené houby se šlehačkou kadlíkovy houby recepty pecene hribky na anglicke slanine a slehacce hřiby pečené pečené houby hribky na šlehačce kadlíkovy houby hříbek na slehacce recept na pečené houby se šlehačkou pečené hříbky se slaninou a šlehačkou fazole a hribky recepty na pecene hriby recepty s hříbky

Zapomněl/a jsem heslo