Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

dnes ještě guláš, ale zítra dietka tj. zapečené brambory vč, zeleniny, salát, co dá lednice, dnes jsem dělala prohlídku, je tam toho dost, takže si moji kluci užijí :-D:-K

Hezké pondělí, dnes
;-), jinak od včera nám zbylo ještě kuřecí maso se špenátem a noky v smetanové omáčce, takže se dojídá.:-D

Dajda: jasně, sůl je ve slaném pečivu důležitá, bez ní je pečivo nedosolené a bez chuti.
V receptu je 350 g mouky, mělo se dát cca 1.5 rovné lžičky soli.

Na 500 g mouky se dává 10 g soli, tj. 2 rovné malé lžičky. Ale vždy je lepší to spíš odvážit, než zjistíte, kolik gramů soli obsahuje vaše lžička ;-)

Hezký den:-Ku nás dnes zeleninová polévka s vločkami a zbytkujeme,ještě omáčka s kuřecím masem a rýže;-)
Františko hezky sis zavařila,ale míchat neustále 30minut bych taky moc nechtěla:-8,ale hlavně,že vše chutnalo:yes:

Hezké pondělí :) Víkend byl ve znamení dětských přání, v sobotu pečené kuřecí stehna na sterilizovaném zelí a bramborový knedlík, k večeři krupicová kaše. V nedeli pečená jehněčí kýta, špenát a bramborový knedlík (ted si dáme od nich par tydnu pauzu) a k večeři rýžová kaše. Ted jsem ji zkusila na zpusob italskeho rizota a byla krémovější a chuťově trošičku lepší ... ale 30 minut neustaleho míchaní mne nejak zbavuje touhy to opakovat).

Dneska budou pečené kuřecí stehna na bramborech a k tomu dušené kedlubny. A k večeři, protoze kedluben není nikdy dost :) kedlubnová polévka podle magdalenky

bystrouska: Ahojky I dvě si můžeš dát buchty .Domácí je domaci

Rohlíčky byly dobré, po upečení velmi křehké, ale méně slané, i když jsem oproti předpisu dala lžičku soli. Koření by to příště chtělo více, protože jsem ho v chuti necítila. Nevypadaly tak hezky jako na obrázku (nefotím, nemůžu ukázat), měly hladký povrch, možná proto, že jsem těsto nejen smíchala, ale 10 minut zpracovávala, ale u těsta s kvasnicemi mi to připadalo potřebné. Mému muži také chutnaly, ale od minulého týdne u něj vedou tyhle cathleeniny rohlíky s omládkem:
.

bystrouska: tak přijeď, upekla jsem jich 21, dost pro všechny.;-)

Dajda: ano, ano, ano!!!

Buchty i koláče jsou nejlepší čerstvé, druhý den už to není ono :-K. a co kdyby se náhodou zkazily:-D:-D:-D. Byla jsem běhat , tak bych si jednu buchtu zasloužila;-)

MarcelaPa: No jo, když už si člověk dá tu práci s buchtami, tak se musí odměnit, ne? ;-)

Dajda: tak už snědl další dvě.:-D Já se snažím, abych vydržela alespoň do rána, ale taky mi to nějak nevychází.;-)

MarcelaPa: Tak to já bohužel asketa nejsem ...... :-Q

Dajda: na fázi dne záleží, ale jak u koho:-D:-D:-D

Je pravda, že čerstvé pečivo trochu nadýmá a je těžké do žaludku, ale asi jak u koho. Můj muž je ale asketa, ochutnal jenom jednu, prohlásil, že je výborná, později si prý dá ještě jednu a ostatní až zítra. Jenom je vyndal všechny z pekáčku, aby rychleji vystydly. :-D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 7 minutami

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, před 8 hodinami

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

Marie

Náhodný recept Zobrazit více