Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vězte, že marmeládu lze připravit i z cukety. Je to další skvělý způsob, jak zpracovat cuketu a přitom připravit pochutinu, kterou využijete po celý rok. Použít můžete starší i přezrálé cukety.

Marmeládu z cukety využijete stejně jako kteroukoli jinou – na palačinku, na promazání dortů, nebo třeba do jogurtu. Její chuť je jemná a to, že je marmeláda ze zeleniny, vůbec nepoznáte.

Jak uvařit cuketovou marmeládu

Zde se dočtete, které suroviny budete na výrobu cuketové marmelády potřebovat.

  1. Cuketu (mladou, starou či přezrálou) oloupejte a nastrouhejte najemno.
  2. Přidejte k ní kůru a šťávu z jednoho biocitronu.
  3. Dosypte 2 lžíce cukru, směs promíchejte a dejte vařit. Vodu není třeba dolévat, cuketa pustí šťávy dost.
  4. Směs uvařte doměkka a nechte zchladnout. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Nyní vsypte želírovací přípravek, cukr, skořici a „vánoční“ badyán, promíchejte a směs přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut.
  6. Hotovou marmeládu nalijte do sterilizovaných skleniček, zavřete a otočte dnem vzhůru na 5 minut. Poté otočte zpátky a nechte vychladnout.

Cuketovou marmeládu si pro její vůni jistě zamilujete.

Komentáře (1)

Letos jsem vyzkoušela jen podle jiných receptů, kde přidával tang nebo vitacit. já vyzkoušela s jahodovým a pomerančovým vitacitem. Je to skvělý nápad, nikdo nepoznal z čeho to je. Ještě vyzkouším i s jinými příchutěmi. Cukety jedou, tak se hodí každý recept.😋😊

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli