Nepoznáte, že je tato marmeláda z cuket. Řiďte se videonávodem
Vězte, že marmeládu lze připravit i z cukety. Je to další skvělý způsob, jak zpracovat cuketu a přitom připravit pochutinu, kterou využijete po celý rok. Použít můžete starší i přezrálé cukety.
Marmeládu z cukety využijete stejně jako kteroukoli jinou – na palačinku, na promazání dortů, nebo třeba do jogurtu. Její chuť je jemná a to, že je marmeláda ze zeleniny, vůbec nepoznáte.
Jak uvařit cuketovou marmeládu
Zde se dočtete, které suroviny budete na výrobu cuketové marmelády potřebovat.
- Cuketu (mladou, starou či přezrálou) oloupejte a nastrouhejte najemno.
- Přidejte k ní kůru a šťávu z jednoho biocitronu.
- Dosypte 2 lžíce cukru, směs promíchejte a dejte vařit. Vodu není třeba dolévat, cuketa pustí šťávy dost.
- Směs uvařte doměkka a nechte zchladnout. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem.
- Nyní vsypte želírovací přípravek, cukr, skořici a „vánoční“ badyán, promíchejte a směs přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut.
- Hotovou marmeládu nalijte do sterilizovaných skleniček, zavřete a otočte dnem vzhůru na 5 minut. Poté otočte zpátky a nechte vychladnout.
Cuketovou marmeládu si pro její vůni jistě zamilujete.
Komentáře (1)