Marmeláda z mrkve

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Zavařeniny 34 názorů

Suroviny

1 kg mrkve
60 dkg cukru
citronová šťáva ze 4 citronů
pomerančová šťáva z jednoho pomeranče
pomerančová kůra z jednoho pomeranče
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, zalejeme sběračkou vody, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a vaříme doměkka. Pokud je třeba, přilejeme vodu. Ke konci varu, když už je mrkev měkká, přidáme cukr a rozvaříme ho.

  2. Mrkev s cukrem rozmixujeme nejlépe ponorným mixérem, přidáme šťávu ze 4 citronů a jednoho pomeranče a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  3. Vlejeme do skleniček, zavíčkujeme a necháme vychladit.

  4. Nesterilizujeme.

Poznámka

Recept mám od Jany Koláčkové(pipre). Měli jsme velikou úrodu mrkve, tak už na recept došlo. Já jsem pro jistotu přidala do cukru želírovací přípravek 1+1. Chuť je vynikající. Můžete přidat i trošku kyseliny citronové, pokud se vám marmeláda bude zdát sladší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 112 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marmeláda z mrkve

  • Moravanda: Tak jsem sama zvědavá, jak bude chutnat;-)

    Odpovědět

  • Moravanda Moravanda(neregistrovaná)

    Tak jsem zrovna vykonala pokus podle tohodle receptu. Chuť je překvapivě moc dobrá, jen toho cukru bych příště dala možná míň. Zdá se mě to zatím moc sladký. Jen jsem to trochu upravila a dala jsem kůru z jednoho a šťávu ze dvou pomerančů. Uvidíme jaká bude až vystydne. V každém případě, děkuji za recept :-)

    Odpovědět

  • OLGA NESVĚCENÁ:;-) určitě ano:-)

    Odpovědět

  • OLGA NESVĚCENÁ OLGA NESVĚCENÁ(neregistrovaný)

    Chtěla bych vám jen sdělit,že jsem vloni dělala různé marmelády - i kombinované.Např.švestka a rebarbora,jahodu s ananasem,meruňku s mátou,marmeládu z plátků růží,ale i z Aronie s vínem a rumem ( pro muže).Je to lahoda,když je to po domácu vyrobené.:-pwww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Věrka R.: Holt-hatláma-patláma, melanž, to je fuk! :-D:-D Díky:-!

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Ty jabka se můžou klidně nastrouhat, tomu já říkám melanž, možná že je to nějaký výmysl.:-))To co myslíš ty kuličky na keři, on je dost divně cítit, ale v té marmeládě to není tak cítit, tak to budou ty správný kuličky. Snad se povede, pokud se do ní pustíš.:yes:

    Odpovědět

  • Věrka R.:s melanží z jablek??:-O Máš tady někde recept na něco takového? Já už vím, jak vypadá ten bez, někde jsem zde vložila foto medu z něj. Pak teda budou na tomtéž keříku černé kuličky..říkám to správně?? No, co chceš, ženská z města:-8:-8

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Jani R, ty neznáš bezinky? Dělají se z nich různé likéry, víno atd. Teď kvetou a květům se říká kosmatice. Bobulky musí být zralé, ty se vylisují, nebo povaří a přez síto protlačí šťáva a ta se vaří do zhoustnutí s melanží z jablek, pak se přidá cukr a po dosažení dostatečné hustoty se steriluje. Jinak teď si občas dělám lívanečky s přidáním květů kosmatic, na to dám šlehajdu a je dobrota hned, zrovna dneska jsem je dělala.

    Odpovědět

  • Věrka R.:ty bobulky černého bezu mne budou strašit, dokud je nebudu mít v ruce, abych náhodou neudělala marmeládu z něčeho jedovatého!:-D

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Té mrkve jsme měli asi tak slabší půlku a angrešt má hodně pektinu, tak to i pěkně zahustí. To samé je s jabkama, nesmí být moc měký a přezrálý. Taky mají hodně pektinu. Jabka zase s velkou oblibou přidávám do marmošky z bobulek černého bezu. To je pak taky moc dobrá marmeláda. Tam se jablek tolik nedává, ale vždycky jsem dávala tak 3-5 na jednu várku a hotové marmelády bylo tak 5 sklenic. Dostane to dobrou chuť a ještě to pomůže zhoustnout.

    Odpovědět

  • Věrka R.: tak to vůbec není špatný nápad!!! Díky a ještě, pokud se vrátíš tady k tomu receptu..půl na půl?

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Na náhodných receptech na mě juknul tento recept. Přidám naší zkušenost. Byla velká úroda angreštu i mrkve a tak jsme to zkusili spojit. Vyšla z toho moc dobrá marmeláda, chutí hodně podobná meruňkové.

    Odpovědět

  • eblan, tak ať se povede.;-)

    Odpovědět

  • eblan eblan

    Tak teď už jen koupit mrkev a jdu do toho:yes: recept mě zaujal, bodík letí

    Odpovědět

  • L e n i c k a děkuji;-), taky ji máme rádi.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: báječné recepty z mrkve marmelada z angrestu a mrkve mrkvová marmeláda marmeláda dzem z mrkve mrkev marmeláda džem z mrkve a pomeranče marmeláda z jablek a mrkve marmeláda angrešt a mrkev meruňková marmeláda s rumem marmeláda z mrkve a jablek džem z angrestu a mrkve angrešt a mrkev marmeláda z bobulí černého bezu pomerančová marmeláda s mrkví meruňková marmeláda z mrkve marmeláda mrkev džem angrest a mrkev moje dobra marmelada recepty z mrkve

Zapomněl/a jsem heslo