Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Top recepty

Dukátové buchtičky jsou milovanou dobrotou, po které často touží děti, ale pochutnají si na ní rádi i dospělí. Můžeme je připravit k obědu jako hlavní jídlo, nebo si dopřát menší porci k večeři či svačině. Výborně chutnají s čerstvým ovocem.

Nejmilejší jídla našeho dětství

Pokud bychom měli vybrat oblíbená jídla svého dětství, nejspíš by to byly i dukátové buchtičky s krémem. Malé lahodné a polité sladkým vanilkovým krémem - to je dobrota. Stačí mít po ruce správný recept a můžeme tuto pochoutku připravit třeba k obědu. Ocení ji děti i dospělí
V míse smícháme suroviny podle vybraného receptu - mouku se špetkou soli, citronovou kůru, cukr a vanilkový cukr. Doplníme ostatní suroviny - rozehřátý tuk (máslo, Heru), připravený kvásek (z kvasnic, cukru a trochy mléka) a zbývající mléko, do kterého jsme rozšlehali vajíčka. Těsto dobře vypracujeme a necháme na teplém místě kynout.

Pečení maličkých buchtiček

Po vykynutí těsto přeneseme na pomoučněný vál a ještě jednou ho krátce propracujeme. Stejně velké buchtičky rovnáme na plech - vymazaný nebo pečícím papírem vyložený. Ještě nakynou, tak je nedáváme hned vedle sebe. Práci si usnadníme, když z těsta vyválíme proužky, které rozkrájíme na kousky. Mezi sebou je pomastíme, aby se vzájemně nespojily, a po krátkém dokynutí je upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Lahodný vanilkový krém

A jaký připravit krém? Buď jednoduše uvaříme řidší pudink (z pudinkového prášku, mléka a cukru) nebo do krému ještě opatrně přidáme žloutky. Vše společně uvaříme do zhoustnutí. Obě varianty přípravy krému jsou v našich receptech přesně popsány. A kdybychom chtěli vyzkoušet vinný krém, poradí nám další recept z našeho receptáře.

Upéct malé buchtičky z kynutého těsta není zas tak náročné a vanilkový krém uvaříme během chvilky. Na talíře narovnáme upečené buchtičky - díky tomu, že jsme je před pečením ze všech bočních stran pomastili, se dají snadno oddělovat. Uvařeným řidším krémem je přelijeme a můžeme oblíbenou pochoutku hned podávat. Dobrou chuť.
Tento tip je užitečný  (21x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům